Navarsete angrer på «røyke ut»-utsagn

Liv Signe Navarsete sier hun aldri skulle stilt opp på radio torsdag morgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Les mer Lukk

Sp-leder Liv Signe Navarsete angrer på uttalelsen om å «røyke ut» den som har lekket interne opplysninger. Hun forklarer at hun var på julebord kvelden før intervjuet ble gjort om morgenen.

Til NRK sier hun at hun aldri har tatt til orde for noen heksejakt.

– Jeg skulle aldri reist på Politisk Kvarter den dagen. Etter en så tøff onsdag, og så julebord på kvelden, og sein natt, burde jeg kanskje holdt meg unna å stille på radioen klokka 7.45 på morgenen, sier Navarsete fredag.

I intervjuet torsdag morgen uttalte Sp-lederen følgende: «Det må være en målsetting å røyke ut den eller de som står bak det. Det er veldig få som hadde tilgang til den informasjonen, så det burde ikke være en helt uoverkommelig oppgave å finne ut det.»

Les også: Navarsete får kritikk for klappjakt

Gransking

Etter at Senterpartiet la fram sin interne granskingsrapport onsdag, har Navarsete gitt uttrykk for at kritikken i rapporten er et mindre problem enn lekkasjene fra granskingen.

Det var VG som flere uker før rapporten ble lagt fram, kunne bringe noen av innspillene som var kommet. Blant annet skrev et av fylkeslagene dette: «Vi fremsto ikke tydelige nok og ble rett og slett uinteressante for mediene. I TV-debattene virket vi dårlig forberedt, og særlig partileder Liv Signe Navarsete fremsto som nervøs og usikker, og gjorde dermed en dårlig figur.»

Les også: Sandra Borch gjorde det enda dårligere enn Navarsete

Ti hadde tilgang

Ifølge Navarsete var det kun de ni medlemmene av utvalget bak rapporten og sekretæren som hadde tilgang til innholdet.

Bjarne Undheim, leder for fylkespartiet i Rogaland, satt i utvalget, men bedyret overfor NRK torsdag at han ikke er den som har gått ut med opplysningene. Han oppfordret partilederen til å droppe kildejakten.

– Vi har fått en rapport på bordet som beskriver ganske mange ting som Senterpartiet skal gjøre. Det er det som er viktig, og så må vi ikke bruke tiden på å lete etter nåla i høystakken, sa Undheim.

Overrasket

Redaktør Magne Lerø i Ukeavisen Ledelse uttrykte overraskelse over at Navarsete velger å gå til kamp mot dem hun mener opptrer illojalt, og mener hun med det øker spenningen i partiet.

– Fortsetter hun denne linjen, kommer hun ikke til å kunne fortsette som leder ut 2015 engang, sa Lerø til NTB torsdag.