Søppelbil dundret gjennom hushjørne i Hemsedal

HELL I UHELL: Ingen personer ble skadet, men de materielle skadene ble store da en søppelbil fredag kjørte gjennom et hushjørne, over en mur og inn i en garasje i nærheten av Hemsedal sentrum. (Foto: Andreas Byman Nordhuus / NTB scanpix) Les mer Lukk

En søppelbil i Hemsedal braste fredag tvers gjennom et hushjørne, over en mur og endte den ville ferden på en gårdsplass der småbarn pleier å leke.

– Føreren av søppelbilen sier han hadde satt på håndbrekket og skulle ut foran bilen for å hente noen søppeldunker, da bilen begynte å trille. Den trillet rundt 20 meter, dro med seg et hushjørne, ned en halvannen meter høy mur og stanset inntil en garasje med en hybelleilighet, sier operasjonsleder Espen Sola i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

Søppelbilen ble stående fast på gårdsplassen inntil garasjebygget etter ulykken.

Lekeplass for toåring

Ingen ble skadd under søppelbilens ville ferd i Hemsedal. I hybelen bodde det imidlertid en mor med et to år gammelt barn. Til alt hell var ikke ungen ute og lekte.

– Det to år gamle barnet pleier å ferdes i dette området. Heldigvis var ikke barnet ute, sier Sola.

Politiet fikk melding om ulykken fredag klokken 10.35. Årsaken til at søppelbilen begynte å trille er foreløpig ikke kjent.

– Det har ikke vært glatt veibane, men det er trolig noe teknisk som har skjedd med håndbrekket. Vi avventer de tekniske undersøkelsene, sier Espen Sola.

Sjåføren var ifølge politiet ikke påvirket, men fikk førerkortet rutinemessig beslaglagt. Den tunge søppelbilen dro med seg store deler av hushjørnet og gjorde naturligvis stor skade på huset.

– Dette må ha vært et stort sjokk for huseieren, sier Espen Sola.

Undersøker

To tunge bergingsbiler skulle fredag forsøke å fjerne søppelbilen fra boligområdet. Deretter skulle den fraktes til trafikkstasjonen på Gol, melder NRK.

– Ulykken skjedde i forbindelse med søppeltømming i et boligfelt, sier daglig leder Leif Ove Sataslåtten i Hallingdal renovasjon.

Han forteller at selskapet skal undersøke omstendighetene rundt utforkjøringen.