Laber interesse for de rødgrønne

Arbeiderpartiet med Jens Stoltenberg i spissen, hadde en tilbakegang på 1,2 prosent fra oktober, men er fortsatt Norges største parti. Foto: NTB scanpix Les mer Lukk

På en ny meningsmåling for november styrker både Høyre og Frp seg, mens de rødgrønne partiene ikke har grunn til å juble. Trøsten for Jens Stoltenberg får være at Ap fortsatt er det største partiet.

På Vårt Lands partibarometer går Høyre fram med 1,1 prosentpoeng til en oppslutning på 28,0 prosent, mens regjeringskollega Frp står på stedet hvil med 15,2 prosent, fram med 0,1 prosentpoeng.

Regjeringen Solbergs samarbeidspartnere styrker seg også svakt siden forrige måling. KrF går fram med 0,4 prosentpoeng til 5,3 prosent, og Venstre styrker seg med 0,2 prosentpoeng til en oppslutning på 5,7 prosent.

De tidligere regjeringspartiene i den rødgrønne regjeringen har ikke klart å styrke seg nevneverdig i sin nye rolle som opposisjonspartier. Arbeiderpartiet er riktignok fremdeles landets største parti med 31,7 prosents oppslutning, men det er samtidig en tilbakegang på 1,2 prosentpoeng fra oktober.

SV havner klart under sperregrensen på den nye målingen, en tilbakegang på 0,6 prosentpoeng resulterer i en oppslutning på 3,4 prosent. Partiet ville bare fått ett mandat på Stortinget med denne målingen.

Det eneste partiet fra den forrige regjeringen som styrker seg er Sp, som går fram med 0,3 prosentpoeng til 5,3 prosents oppslutning.

Stortingets debutanter, Miljøpartiet De Grønne, får en oppslutning på 3,2 prosent, noe som er en tilbakegang på hele 0,7 prosentpoeng, men likevel så vidt bedre enn valgresultatet på 2,8 prosent, som var nok til å gi Rasmus Hansson stortingsplass.

Rødt styrker seg med 0,2 prosentpoeng til 1,3 prosent, og småpartiene under sekkeposten Andre får 1,0 prosent, fram med 0,1 prosentpoeng.