Forsvaret får ny proffstyrke

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide sier at etableringen av en ny profesjonell styrke vil gi Forsvaret økt kapasitet til å delta i internasjonale operasjoner i tillegg til å styrke beredskapen nasjonalt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Les mer Lukk

Forsvaret vil opprette en ny hurtig reaksjonsstyrke med helprofesjonelle soldater. Denne kommer i tillegg til den allerede eksisterende Telemark bataljon.

Den nye spesialstyrken, som får navnet HRS nord, blir hærens andre helprofesjonelle styrke utenom spesialenhetene, skriver Dagbladet.

– HRS nord er et svar på behovet for en økt profesjonalisering i Forsvaret. Operasjonene soldatene skal delta i, blir mer krevende og komplekse. Våpensystemene blir mer komplekse. Vi er avhengig av at flere står lenger i jobben, enn det vi har hatt til nå, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) til avisen.

Les også:Åpner for at norske soldater blir i Afghanistan

Hun mener etableringen av en slik styrke vil gi Forsvaret økt kapasitet til å delta i internasjonale operasjoner i tillegg til å styrke beredskapen nasjonalt.

Den nye proffstyrken vil bestå av rundt 700 soldater og ha hovedbase på Setermoen i Troms. Etter planen skal den være operativ i 2017.