Minst 22 millioner samlet inn til Filippinene

Katastrofen på Filippinene ble markert med et fakkeltog i Oslo søndag kveld. Fakkeltoget gikk fra Jernbanetorget til Nationaltheatret. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix) Les mer Lukk

Norsk giverglede har sikret hjelpearbeidet på Filippinene minst 22 millioner kroner. Og kronene ruller fortsatt inn til pengeinnsamlingen.

Hjelpeorganisasjonene Norges Røde Kors, Kirkens Nødhjelp, Streetlight, Unicef og Redd Barna samarbeider om søndagens aksjon som har blitt til i løpet av få dager.

Prosjektleder Kai Holmberg fra organisasjonen Streetlight er overveldet over responsen.

Tallet stiger

– Det er helt utrolig. Jeg tror aldri det har blitt samlet inn så mye penger i en så impulsiv innsamlingsaksjon. Og tallet stiger fortsatt. Innsamlingen fortsetter også de neste dagene etter aksjonen søndag, sier han til NTB.

Holmberg oppfordrer folk til å fortsette å gi. Pengene gjør at hjelpeorganisasjonene kan fortsette arbeidet med full styrke i området.

– Vi trenger ikke å være bekymret for at vi skal gå tomme for penger med det første. Krisen på Filippinene er så stor og den stopper ikke med den nødhjelpen som finnes akkurat nå. Den kommer til å fortsette gjennom opprydding og gjenoppbygging i flere år fremover. Det finnes ikke noe øvre tak på hva som trengs av midler til områdene, påpeker han.

2.000 i fakkeltog

Anne Grete Preus, Ole Paus, Eva and The Heartmaker og Morten Abel var blant artistene som stilte opp i den halvannen time lange NRK-direktesendte konserten fra Nationaltheatrets scene. Fra teateret kom blant andre Lena Kristin Ellingsen, Kim Haugen, Frøydis Armand og Andrine Sæther.

I forkant av konserten trosset store og små i Oslo vinterkulda for å vise sin sympati med tyfonofrene på Filippinene. Fakkeltoget, med kulturminister Thorhild Widvey (H) i spissen, gikk fra Jernbanetorget til Nationaltheatret.

Rundt 2.000 personer løftet faklene i solidaritet med de over 13 millioner mennesker på Filippinene er rammet av naturkatastrofen som rammet landet i begynnelsen av november.

Også lørdag var hjelpeorganisasjonene til stede i Oslo sentrum og oppfordret nordmenn til å åpne lommeboka for å bidra til gjenoppbyggingen av de ødelagte områdene på Filippinene.