Titusenvis demonstrerte i Bangkok

Your browser doesn't support HTML5 video.

Kaos under demonstrasjon i Bangkok
Titusenvis demonstrerte både for og mot den thailandske regjeringen i Bangkok søndag.

Demonstrasjonene er de største siden de blodige protestene i 2010.

Det er et forslag som kan føre til at Thailands korrupsjonsdømte eksstatsminister kommer tilbake til landet, som har utløst protestene i hovedstaden Bangkok. Forslaget vil innebære amnesti for personer som er dømt for politisk-relaterte lovbrudd i perioden 2006 til 2013.

Ifølge politiet var det rundt 90.000 som demonstrerte mot statsminister Yingluck Shinawatra og hennes regime. Demonstrantene samlet seg på tre steder i sentrum og krevde regjeringens avgang.

Les også: Her bør du være forsiktig i Thailand

«Rødskjorter»

På den andre siden av byen samlet 50.000 regjeringstro «rødskjorter» seg på en fotballstadion for å demonstrere til støtte for Yingluck.

Begge grupper har sagt at de vil bli i byen over natten, og spenningsnivået i Bangkok stiger. Byen har flere ganger vært preget av uro siden tidligere statsminister Thaksin Shinawatra ble avsatt i et militærkupp for syv år siden.

Thaksin, som også er en styrtrik forretningsmann, ble i 2008 dømt til to års fengsel for maktmisbruk, men han forlot samme år landet og har siden bodd i selvvalgt eksil.

Les også: Ni land advarer mot reiser til Thailand

Landet styres nå av hans søster Yingluck, men mange mener hun kun er en nikkedukke for storebroren.

Norske turister

Norges ambassade ber norske turister om å unngå store folkemengder.

Den politiske uroen har ført til at Norges ambassade i Thailand ber nordmenn som er i landet, om å vise aktsomhet og holde seg orientert om situasjonen. De ber også nordmenn om å unngå store folkemengder og områder der det er varslet demonstrasjoner, står det på ambassadens nettsted.