– OL i Oslo vil ta 1,6 milliarder fra politibudsjettet

Et OL i Oslo vil gå hard utover politiets budsjetter. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Les mer Lukk

Total vil politiinnsatsen koste tre ganger så mye som under OL på Lillehammer.

Politiet beregner kostnadene for OL i Oslo 2022 til 1.630 millioner kroner. Det kommer fram i et brev fra Oslo politidistrikt til Politidirektoratet. Det er mer enn tre ganger så mye som Lillehammer-OL kostet, skriver Aftenposten.

Under OL på Lillehammer ble politiets utgifter på 331 millioner kroner, inkludert lønnskostnader og investeringer. Justert for prisvekst tilsvarer dette 483 millioner kroner i dag. Når man regner med Paralympics, vil den totale kostnaden bli 1,8 milliarder.

Les også:– OL er helt meningsløst for Norge

Høyre lar seg imidlertid ikke skremme.

– Dette er et høyt beløp, men jeg tror jeg kommer til å vente med å konkludere til søknadsprosessen er kommet litt lenger. Politikostnadene må bli en del av vurderingen, men vi kan ikke la dette stoppe OL-søknaden, sier nestleder i justiskomiteen, Anders Werp (H).

Oslo-politiet mener at en planleggingsgruppe på 20 årsverk i seks år må forberede politiets innsats under OL. Totalt vil stabens planlegging koste 158 millioner kroner, nær en tiendedel av det totale budsjettet.

Oslo politidistrikt vil ikke kommentere kostnadene, men viser til Politidirektoratet – som heller ikke vil kommentere tallene. (©NTB)