En mann siktet og en mann i koma etter slagsmål

En mann (33) ligger livstruende skadd på Ullevål universitetssykehus etter et slagsmål natt til lørdag. Foto: NTB scanpix Les mer Lukk

En 33 år gammel mann er operert for livstruende skader etter et slagsmål i Flekkefjord natt til lørdag. En 25 år gammel mann er pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse.

33-åringen ble fløyet med ambulansehelikopter til Ullevål sykehus i Oslo der han ble operert for hodeskader. Operasjonen varte mellom to til tre timer.

– Vi har fått opplyst fra sykehuset at mannen er ferdig operert og at han er lagt i kunstig koma for de neste tre-fire dagene, sier lensmann Asbjørn Skåland i Flekkefjord til NTB lørdag ettermiddag.

Knuste rute

Politiet har pågrepet den antatte gjerningsmannen, en 25 år gammel mann fra Flekkefjord. Han er siktet for legemsbeskadigelse.

Slagsmålet skal ha skjedd da 33-åringen var på vei hjem fra en pub. Han skal ha knust ei rute i et forsøk på å ta seg inn i leiligheten til en kvinne.

– Den siktede 25-åringen bor i en leilighet like bak og det kan se ut som om han kom til for å beskytte kvinnen, sier Skåland.

Ikke avhørt

Politiet foretar nå vitneavhør i saken. Den siktede mannen er foreløpig ikke avhørt, men etter planen skal dette skje senere i ettermiddag eller tidlig lørdag kveld.

– Kjenner de to til hverandre fra før?

– Flekkefjord er en liten by, så de gjør nok det, sier lensmannen.

Politiet fikk melding om slagsmålet rett før klokka 3 tre natt til lørdag.