Langemyhr får 20 millioner fra Oslo kommune

Byggmester Harald Langemyhr mente Oslo kommune handlet grovt uaktsomt da de anmeldte ham og stengte to byggeplasser i 2008. Foto: Heiko Junge / Scanpix. Les mer Lukk

Byggmester Harald Langemyhr er i Oslo tingrett tilkjent 14 millioner kroner i erstatning pluss forsinkelsesretter fra Oslo kommune, melder Tønsbergs Blad.

I 2012 ble Langemyhr frikjent for grovt bedrageri av 18,4 millioner kroner mot Oslo kommune.

Byggmester Harald Langemyhr mente Oslo kommune handlet grovt uaktsomt da de anmeldte ham og stengte to byggeplasser i 2008. I et sivilt søksmål mot kommunen krevde han 27 millioner kroner pluss forsinkelsesrente på 10 millioner.

Nå er han tilkjent snaut 14 millioner erstatning med tillegg av renter fra november 2008, skriver Tønsbergs Blad , til sammen 20 millioner kroner.

Les også: Langemyhr krever 200 milloner i erstatning

– Jeg er ikke overrasket over dommen. Dette er noe kommunen skulle betalt i 2008. Vi har tross alt levert varer og arbeid som det ikke er gjort opp for, sier Langemyhr til avisen.

Langemyhr mente kommunen handlet urettmessig da byggeplassene ved Økern sykehjem og Sinsen barnehage ble stengt i 2008.

– Hovedpoenget med dommen slik jeg ser det, er at kommunen ikke hadde lov til å heve kontrakten, ikke lov til å holde tilbake utstyr og maskiner og ikke rett til å stenge oss ute fra byggeplassen. Det er jeg veldig glad for at også retten mener, sier byggmesteren videre.