– NSA innrømte overvåking av Merkel

OVERVÅKET: NSA innrømmer overvåking av Tysklands statsminister Angela Merkel. Foto: Michael Sohn (AP Photo) Les mer Lukk

Sjefen for etterretningstjenesten NSA har innrømmet overvåking av Tysklands statsminister Angela Merkel, ifølge lederen for utenrikskomiteen i EU-parlamentet.

Flere delegasjoner fra parlamentet var onsdag i Washington for å få informasjon om NSAs virksomhet. Den amerikanske etterretningsorganisasjonen har angivelig overvåket både regjeringssjefer og vanlige borgere i europeiske land.

Ifølge Elmar Brok, lederen for EU-parlamentets utenrikskomité, bekreftet NSA-sjefen Keith Alexander at NSA har hatt Merkel som mål.

Under et møte med EU-politikerne la Alexander også fram dokumentasjon på at europeiske etterretningstjenester skal ha gitt informasjon om egne borgere til NSA.

USA har fått mye kritikk for å overvåke ledere for allierte land. Men Alexander sier alle land spionerer på hverandre og at USA og landets allierte bør konsentrere seg om å styrke sitt etterretningssamarbeid.