– Søstre i Syria vil hjem

Faren til de to norsk-somaliske søstrene som skal ha dratt til Syria, sier de holdes i landet mot sin vilje og vil hjem, melder NRK.

Faren til de to søstrene sier til NRK at han tirsdag kveld var i kontakt med dem via det sosiale nettverket Facebook. Døtrene skal da ha fortalt at de holdes der mot sin vilje.

– De vil hjem til Norge, og de angrer på det de har gjort, sier han.

Faren har hele tiden etter at han kom ned til grenseområdet i Tyrkia, trodd at de to jentene ikke var kommet seg inn i Syria, men befant seg på den tyrkiske siden av grensen. Jentene har imidlertid fortalt ham at de er i Syria, men at de ikke er sikre på hvor.

Han skal ha vært i kontakt med Den frie syriske hær, som er dannet av en rekke forskjellige opposisjonsgrupper. Disse skal ha tilbudt ham å få ham over grensen og hjelpe ham med å finne døtrene i Syria.

Politiet skal tidligere denne uken ha bedt faren om å dra tilbake til Norge da de frykter for hans sikkerhet. Advokat Geir Lippestad er hyret inn som bistandsadvokat og har hatt et møte med Utenriksdepartementet for å høre hva de har gjort for å hjelpe familien.

Lippestad sier til NRK at han torsdag vil ta kontakt med politiet for å høre hva de har gitt videre til tyrkisk politi.

De to jentene er etterlyst via Interpol.