Mobilraner utskrevet fra sykehus

18-åringen som ble hardt skadd i basketaket som oppsto etter at han og en kamerat forsøkte å rane et barn på Helsfyr søndag, er utskrevet fra sykehuset og overført til arresten.

– Han mistet flere tenner, fikk et brudd i ansiktet og en kraftig hjernerystelse, men vurderes nå til å være frisk nok til å bli overført til arrest, opplyser Tor Erik Hoøen, leder den nyopprettede innsatsgruppen mot ran i Oslo, til NTB.

18-åringen endte i en voldsom slåsskamp med to menn som grep inn da han og en 24 år gammel mann forsøkte å ta mobiltelefonen fra en ti år gammel gutt på Helsfyr busstasjon øst i Oslo søndag formiddag.

Les også: Du kan pågripe for politiet

Frykter flukt

18-åringen skal fremstilles for varetekt mandag ettermiddag. Politiet vil be om fengsling i fire uker, slik de ba om og fikk innvilget mandag for 24-åringen.

– Fordi ingen av dem har tilknytning til Norge, mener vi det er fare for at de vil flykte fra landet og har derfor bedt om varetektsfengsling, sier politiadvokat Eva Sjøholt-Sandvik til NTB.

Les også: Åtte tatt etter ransbølge i Oslo

18-åringen kommer fra Algerie og har søkt om asyl i Norge. 24-åringen kommer fra Marokko, men har oppholdstillatelse i Italia, hvor han også er ettersøkt av politiet.

Sjøholt-Sandvik sier hun ikke kjenner til hva han er ettersøkt for i Italia.

Hun sier at dersom de to blir domfelt for ransforsøket, så risikerer de å bli utvist fra Norge.

18-åringen skal avhøres for første gang tirsdag.

Slåsskamp

De to mennene er siktet for grovt ransforsøk.

– Vi mener ransforsøket må karakteriseres som grovt, fordi det er snakk om et barn som vi mener var helt forsvarsløs mot to voksne menn, sier Sjøholt-Sandvik.

Den fornærmede tiåringen skal forklare seg om hva han ble utsatt for i et dommeravhør mandag. Han skal ha sittet og spilt spill på mobilen på bussholdeplassen da han ble forsøkt ranet.

Bakgrunn: Mobilraner sendt på sykehus

Det var to menn på henholdsvis 17 og 30 år som grep inn for å hindre ranet og som deretter ble involvert i slåsskampen.

17-åringen er siktet for legemsbeskadigelse, mens 30-åringen har status som mistenkt.

17-åringen ble pågrepet søndag, men er dimittert. Begge skal avhøres i løpet av uka.