Skal henrette fange med uprøvde medikamenter

SKAL HENRETTES: Dødsdømte Ronald Phillips skal etter planen henrettes 14. november av en sprøyte som er fylt med giftstoffene midazolam og hydromorfon, en kombinasjon som ikke er testet ut før. Foto: Ohio Department of Corrections (AP Photo) Les mer Lukk

Delstaten Ohio har ikke nok av medikamentet pentobarbital til å gjennomføre en planlagt henrettelse i november, og skal derfor bruke en medikamentmiks som ikke har vært testet ut før.

SKAL HENRETTES: Dødsdømte Ronald Phillips skal etter planen henrettes 14. november av en sprøyte som er fylt med giftstoffene midazolam og hydromorfon, en kombinasjon som ikke er testet ut før. Foto: Ohio Department of Corrections (AP Photo)

Det er kombinasjonen av midazolam og hydromorfon som skal brukes når Ronald Phillips etter planen skal henrettes 14. november, opplyser fengselsmyndighetene i Ohio.

Han er dømt til døden for voldtekt og drap på den tre år gamle datteren til kjæresten i 1993.

Ohio er en av flere delstater i USA som nå leter etter alternative medikamenter til bruk for henrettelser etter at flere av de store internasjonale legemiddelprodusentene av etiske grunner har sluttet å fremstille eller selge slike legemidler.

Produsenten av pentobarbital, danske Lundbeck, selger ikke lenger middelet til fengsler.