Mann pågrepet for bombetrussel i Haugesund

BOMBETRUSSEL. Trusselen var rettet mot en bolig i Dølevegen på Skre, noen kilometer fra Haugesund sentrum. Foto: Google Maps Les mer Lukk

Politiet evakuerte beboere to steder etter at en bombetrussel ble ringt inn mot et bolighus på Skre i Karmøy kommune mandag. En mann er pågrepet for å ha framsatt trusselen.

Bombetrusselen ble ringt inn til Haugaland og Sunnhordland politidistrikt klokka 14.07. Trusselen var rettet mot en bolig i Dølevegen på Skre, noen kilometer fra Haugesund sentrum.

Det ble ikke gjort noen funn i huset, men en ny evakuering ble senere på ettermiddagen satt i gang da politiet gikk til aksjon mot en adresse i Haugesund for å pågripe mannen som framsatte trusselen.

Ifølge politiet foregikk pågripelsen uten dramatikk.

– Den mistenkte har opplyst til politiet at det var han som ringte inn bombetrusselen, skriver stabssjef Edgar Mannes i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt i en pressemelding.

Den pågrepne mannen beskrives som en kjenning av politiet.

– Hva som er motivet bak handlingen og relasjonene mellom de involverte, vil en arbeide med å få avdekket gjennom den videre etterforskningen av saken, opplyser Mannes.

Det er ikke kommet trusler mot andre adresser enn boligen på Skre. Politiet har vært i kontakt med personen som trusselen var rettet mot.

Væpnet politi rykket ut til boligen, og politiet evakuerte også andre boliger i nærområdet.

Vis større kart