– Kan bli umulig å identifisere norsk terrormistenkt

Overvåkingsbilder viser to av mennene som gikk til angrep i kjøpesenteret i Nairobi. 67 mennesker ble drept. Mannen i hvit bukse mistenkes å være en 23 år gammel norsksomalier. Foto: Reuters / Citizen TV / NTB scanpix Les mer Lukk

Det kan bli umulig å identifisere den norsk-somaliske 23-åringen som PST mener deltok i og døde under terrorangrepet i Kenya, skriver VG.

Kenyansk politi har identifisert levninger av mellom fire og seks antatte terrorister som deltok i angrepet mot kjøpesenteret Westgate i Nairobi i september. Både mobiltrafikk og overvåkingsbilder fra kameraene i kjøpesenteret gjør at PST tror 23-åringen, som oppvokste opp i Larvik, er blant disse.

Ifølge VG er identifiseringen av levningene svært vanskelig fordi de er skadd av brann og eksplosjoner. I tillegg skal det være knyttet stor usikkerhet til 23-åringens slektskap til de som er registrert som hans biologiske familie i Norge. DNA-prøver fra 23-åringens biologiske familie ville vært nyttig i arbeidet med å identifisere mannen.