Resultatløs leting i Therese-saken

Foto: NTB scanpix
Søket etter Therese Johannessen ble avsluttet lørdag, uten at det ble gjort noen funn. Det er ikke klart om det skal fortsette, opplyser advokat Fridtjof Feydt.

Feydt og flere andre trosset politiets råd om å vente med letingen og satte lørdag i gang arbeid på et ikke oppgitt sted på Østlandet lørdag.

Lørdag ettermiddag ble arbeidet avsluttet.

Uviss vei videre

– Vi har gravd i hele dag uten å finne noe. Vi har ikke bestemt oss for om søket skal fortsette eller hva veien videre blir etter dette, sier Feydt til VG.

Med seg har advokaten en kvinne som har oppgitt at hun vet hvor den ni år gamle jenta som forsvant fra boligområdet Fjell i Drammen i juli 1988, er begravd.

Feydt har ikke ønsket å oppgi hvor søket foregår fordi de ikke ønsker å bli forstyrret og av hensyn til kvinnen, som ønsker å være anonym.

Ifølge Feydt har hun fortalt at Therese Johannessen ble drept og senere begravd.

Ny bok

Moren til Therese, Inger-Lise Johannessen, har mest tro på at Therese ble bortført til Pakistan i 1988. Det forteller hun i en ny bok, der hun beskriver hvordan de siste 25-årene har vært for henne.

– Det er det jeg håper mest på. For dette sporet innebærer et håp om at Therese faktisk lever, skriver Inger-Lise Johannessen i boken, ifølge Drammens Tidende.

I boken forteller Inger-Lise Johannessen om sitt forhold til en pakistansk mann. Etter at dette forholdet ble slutt, traff hun mannen som skal være Thereses biologiske far, en spansk sjømann. Etter kort tid ble hun gravid. I boken spekulerer Johannesen på om familien til den pakistanske ekskjæresten trodde at Therese var datteren hans, noe det gikk rykter om på Fjell på denne tiden.

– Kanskje de så Therese som sin eiendel? Kanskje følte de at jeg krenket æren deres? I dag kan jeg ikke utelukke at det var denne familien som tok Therese den julidagen for 25 år siden, skriver Inger-Lise Johannessen.

Skrevet før nye opplysninger

Boken er skrevet før bistandsadvokat Fridtjof Feydt mottok et nytt tips i saken om at Therese skulle være gravd ned et sted på Østlandet.

Drammens Tidende har vært i kontakt med Inger-Lise Johannessen, men hun ønsker ikke å kommentere boken.

På slutten av 1990-tallet tilsto den svenske antatte seriemorderen Thomas Quick – nå Sture Bergwall – at det var han som hadde bortført og drept Therese. Han ble dømt for drapet i 1998.

Det ble ikke funnet noe bevis for at Quick drepte niåringen, og han trakk tilbake tilståelsen. I mars 2011 ble tiltalen mot ham frafalt av svensk påtalemyndighet.