Iran: 16 hengt etter sammenstøt ved grense

Iran har henrettet 16 opprørere etter kamper der minst 14 grensevakter ble drept. Opprørerne ble hengt i et iransk fengsel lørdag morgen, som hevn på angrepet som skjedde dagen før.

Statsadvokat Mohammed Marzieh i provinsen Sistan-Baluchistan i det sørøstlige Iran sa ifølge nyhetsbyrået Fars at de hengte tilhørte regimefiendtlige grupper. De ble hengt i fengselet i provinshovedstaden Zahedan, tilføyde han.

Tidligere lørdag ble det meldt at minst 14 iranske grensevakter er drept i sammenstøt med væpnede menn nær Irans grense mot Pakistan. Fem andre grensevakter er skadd, meldte det offisielle iranske nyhetsbyrået IRNA.

Les også: – Iran kan lage materiale til atombombe raskere enn antatt

Sammenstøtene skjedde fredag i regionen Saravan, meldte byrået lørdag med henvisning til «en informert kilde». De væpnede mennene ble betegnet som «banditter eller opprørere som er motstandere av den islamske republikken».

IRNA nevnte ikke noe om hvilken organisasjon disse mennene kan ha tilhørt i meldingen der det het at grensevaktene «led martyrdøden». Grenseområdene mellom Iran og Pakistan ligger ved en hovedrute for narkotikasmugling fra Pakistan og Afghanistan. (©NTB)