BULGARIA: «Marias» biologiske familie er funnet

– Vi har ikke penger til å ta vare på henne

Your browser doesn't support HTML5 video.

- Jeg gir bort barna mine gratis
En DNA-test bekrefter at foreldrene til rombarnet «Maria» er funnet i Bulgaria. Moren forklarer at hun ikke hadde råd til å ta vare på jenta.

DNA-testen av foreldrene ble utført torsdag.

– DNA-prøver viser at Sasha Ruseva er den biologiske moren og at Antanas Rusev er den biologiske faren til barnet kalt Maria, opplyste Bulgarias innenriksminister Svetlozar Lazarov.

Fødselsattest

Det bulgarske foreldreparet tilhører romfolket og kommer fra byen Nikolaevo, sentralt i Bulgaria, skriver nyhetsbyrået AFP.

Kvinnen har en fødselsattest som viser at hun fødte ei jente på sykehuset i Lamia i Hellas 31. januar 2009, samme dato som «Maria» skal være født. Lamia ligger om lag syv mil fra Farsala, hvor Maria ble funnet i en romleir.

Les også: – Jeg vil ha «Maria» tilbake

Til politiet har kvinnen forklart at hun fødte jenta da hun arbeidet i Hellas og at hun forlot barnet da det var syv måneder gammelt.

Ifølge avisen The Daily Mail sier kvinnen hun ikke solgte den nå fire år gamle jenta. Samtidig etterforsker politiet nå om det faktisk kan ha skjedd, melder BBC.

Ti andre barn

Kvinnen har sagt til bulgarsk TV at hun måtte gi fra seg barnet fordi hun ikke hadde nok penger til å ta vare på henne. Hun skal ha hatt åtte barn fra før og fikk to barn etter at hun fødte barnet kjent som Maria.

35-årige Sasha Ruseva har tidligere uttalt at hun ikke var helt sikker på at barnet var hennes, men at «Maria» ligner på noen av de andre ni barna hennes med blondt hår, lys hud og lyse øyne, og nå har altså DNA-testen vist at hun er moren.

DNA-testen viser er faren har albinogen i familien, skriver Daily Mail.

En 39-årig kvinne og en 40-årig mann i Helles etterforskes samtidig for å ha bortført jenta, etter at politiet fattet mistanke til at de ikke var hennes biologiske foreldre. Paret hevdet først at den blonde jenta var deres egen, men endret deretter forklaring og sa de hadde fått henne fra den bulgarske kvinnen, som ba dem om å ta vare på jenta.

Bakgrunn: Tror dette er moren til «Maria»

Flere saker

I Aten er et gresk par mistenkt for å ha bortført et barn. Ifølge politiet ble paret pågrepet etter at de hadde forsøkt å få registrert et åtte måneder gammelt barn som sitt eget.

Politiet mistenker imidlertid at paret har kjøpt barnet for 4.000 euro fra romfolk som bor i en leir i utkanten av Aten.

Onsdag ble et rompar pågrepet og siktet for barnebortføring på øya Lesvos da de forsøkte å registrere en to måneder gammel gutt som sin egen uten å kunne legge frem gyldig dokumentasjon.

Denne uka ble også to barn i Irland tatt fra familiene sine etter at politiet ikke ville tro på at de lyshårede barna tilhørte rom-familiene de bodde hos. DNA-tester viste derimot at de to faktisk var de biologiske barna til foreldreparene, og de er nå gjenforent med familiene sine.