Politiet har siktet jeger som skjøt mann på do

ULYKKE: Her gikk skuddet gjennom veggen. (Foto: Geir A. Carlsson / NTB scanpix) Les mer Lukk

Politiet siktet fredag jegeren som torsdag skulle skyte en elg, men i stedet traff en mann som satt på do på en hytte på Hvaler i Østfold.

Jegeren som avfyrte skuddet, ble torsdag ettermiddag avhørt på Hvaler lensmannskontor. Politiet har siktet ham for uaktsomhet i forbindelse med jakt, melder NRK.

– Han har forklart at han hadde elgen i siktet og ble overrasket da han ikke traff, sier lensmann Erik Hulleberg.

I stedet for å treffe elgen, traff jegeren hytteveggen. Kula gikk gjennom veggen og traff en mann i 70-årene som satt på do. Han ble sendt med luftambulanse til Ullevål sykehus med alvorlige saker.

– Siste melding fra sykehuset er at tilstanden til mannen er stabil. Han er våken, og vi har vært i samtaler med ham. Det ser ut til å gå rett vei, opplyser operasjonsleder Paul Horne i Østfold politidistrikt.

Jegeren som skjøt, opplyser at episoden var forferdelig.

– Men jeg har hørt at det går bedre med mannen, og det er jeg svært lettet over å høre. Jeg håper at jeg kan komme i kontakt med familien hans i løpet av den nærmeste tiden, sier jegeren.

Mannen i 70-årene var på hytta sammen med sin kone. Kona har sagt at hun ikke bærer nag til jegeren.

Jegeren var del av et jaktlag. Resten av jaktlaget skulle avhøres fredag, og politiet skal også avhøre mannen som ble truffet og kona hans.