Elden: – Fornøyd med dommen, men uenig i konklusjonen

Forsvarer John Christian Elden snakker med journalister etter domsavsigelsen fredag i saken mot den 38 år gamle mannen som i Oslo tingrett er tiltalt for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne i 2012. (Foto: Erlend Aas / NTB scanpix) Les mer Lukk

Forsvarer John Christian Elden sier han er fornøyd med dommen i Sigrid-saken, men er uenig i konklusjonen om at klienten begikk drap i psykotisk tilstand.

– Vi mener at med de bevisene som her foreligger, så skulle konklusjonen vært det motsatte, nemlig at det ikke er ført bevis for at han har begått en drapshandling, Min klient er uenig i dommen og opptatt av at han er tilregnelig og derfor ikke skal inn på helsevern, sier Elden.

Bakgrunn: Dømt for å ha drept Sigrid -slipper fengsel

Etter at tingrettsdommer Ingmar Nestor Nilsen var ferdig med å lese dommen mot den tiltalte 38-åringen anket han på stedet til lagmannsretten. Før advokaten grep ordet, sa den dømte til dommeren at han nekter for å ha gjort det påtalemyndigheten beskylder ham for.

Derfor anket han dommen om overføring til tvungent psykisk helsevern på grunnlaget om han skal ha stått bak bortføring og drap på Sigrid Giskegjerde Schjetne i august i fjor.

– Dommen er i for seg god, for den har gått gjennom alle bevisene og slår fast det ikke er ført bevis for dødsårsak, dødstidspunkt eller dødsåsted. Retten har ikke spekulert i faktum i saken, sier forsvarer John Christian Elden etter domsavsigelsen.

– Men vi er uenige i at man da kan trekke en konklusjon at han er skyldig i å ha begått et drap, sier han videre.