Spent i KrF foran skjebnemøtet

Your browser doesn't support HTML5 video.

Hareide uten et ord om sonderingene
Stortingsgruppa og sentralstyret i KrF var spent på hva partiledelsen hadde å komme med foran det som kan bli et historisk ja til en ny regjering.

– Avgjørelsene kan bli retningsgivende for oss i årene fremover, sa parlamentarisk leder Hans Olav Syversen til NTB tidligere på dagen.

Sammen med KrF-leder Knut Arild Hareide og nestleder Dagrun Eriksen har Syversen utgjort forhandlingsutvalget som har sondert med de andre valgvinnerne. De har kommet frem til en felles anbefaling som nå skal legges frem for partiorganene, opplyser han.

Men det er svært få som kjenner til hva rådet er.

– Jeg vil gi mitt råd til partiet. Det jeg har å si, vil jeg si her. Så vil jeg si det til dere senere i dag, sa KrF-leder Knut Arild Hareide på vei inn til møtet.

Les også: De borgerlige svarer om regjering i kveld

I stortingsgruppa og sentralstyret er det begrenset hva medlemmene har fått vite underveis.

– Jeg stiller med blanke ark og er like spent som dere, sa stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold til NTB før fellesmøtet med stortingsgruppa og sentralstyret startet like etter klokken 15.

Han forteller at partiorganene ikke har blitt orientert om fremdriften i sonderingene siden møtene sist onsdag. Flere av de fremmøtte poengterte at partiet må ta seg god tid før det treffer en så viktig avgjørelse.

Les også: De borgerlige svarer om regjering i kveld