Sigrid følte seg utrygg på veien hjem

DREPT: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant på Østensjø i Oslo natt til søndag 5. august. Foto: Privat / NTB scanpix Les mer Lukk

I en tekstmelding til en kamerat 15 minutter før hun forsvant skrev Sigrid Giskegjerde Schjetne at hun syntes det var skummelt å gå hjem.

I Oslo tingrett mandag forklarte politiførstebetjent Ann-Kristin Haugerstuen ved Kripos hvordan politiet ved å kartlegge teledataene har greid å rekonstruere de siste bevegelsene Sigrid gjorde før hun forsvant natt til søndag 5. august i fjor.

– Kan jeg ringe deg, r dritskummelt å gå hjem, skrev Sigrid i sms til venn klokka 00.02 mens hun gikk i boliggatene på Østensjø, ifølge Aftenposten.

– Får håpe ingen nasty people voldtar meg, skriver 16-åringen videre.

Det ble samlet inn 300.00 registrerte trafikkdata, og i telefonen til Sigrid, som ble funnet utenfor Kanvas-barnehagen på Østensjø, fant etterforskerne de siste meldingene som ble skrevet.

Les også:Politimann fant Sigrid nær ved en tilfeldighet

Siste bevegelser

Da var hun på vei hjem fra en venninne og brukte telefonen hele veien fram til den plutselig opphører klokken 00.17.20. Kun 16 sekunder senere får hun inn en melding på telefonen, men den ble aldri åpnet og lest.

– Etter det har vi ingen opplysninger om Sigrids bevegelser før cirka klokken 00.40 da skoene hennes blir observert ved barnehagen av et vitne, forklarte Haugerstuen i retten ifølge VG.

Det er også samlet inn elektroniske spor og teledata knyttet til den tiltalte 38-åringen. Politiet mener disse sporene viser at han godt kan ha vært i området da Sigrid ble borte.

Bombrikken til bilen hans ble registrert ved bomstasjonen i Strømsveien klokken 00.04 og ifølge politiets beregninger kan han ha vært ved barnehagen 9 minutter senere.

Les også:Sigrids far: – Uvanlig at hun ikke kom hjem til avtalt tid

Ventet på datteren

Bombrikken som var registrert på tiltaltes grønne Citroën ble funnet i en sekk. Det er ikke funnet noe teledata fra 38-åringens mobil ettersom han hadde skrudd av telefonen og tatt ut batteriet.

Faren til den drepte Sigrid Giskegjerde Schjetne, Tom Schjetne, har tidligere fortalt i retten at det var uvanlig at datteren ikke kom hjem til avtalt tid.

– Jeg satt oppe og ventet på henne, men hun dukket ikke opp. Det var uvanlig, og jeg sendte henne en tekstmelding litt før klokken 1 og lurte på hvor hun var, sa faren i retten.

Han fikk aldri svar på meldingen han sendte.

Tom Schjetne ringte politiet da to gutter kom hjem med datterens sko og mobiltelefon.