Politiet etterlyser vitner etter drapet på Manglerud

Blomster ligger på trappa utenfor Waldemars Café på St. Hanshaugen i Oslo mandag morgen etter at pub- og restauranteieren Mohammad Arshad ble angrepet natt til lørdag. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix) Les mer Lukk

Politiet vet fortsatt ikke hvem som sto bak drapet på Mohammad Arshad (52) på Manglerud. Alle som kjørte bil i det aktuelle området natt til lørdag, bes om å melde seg.

Politiet har konkrete opplysninger om biler som er sett i området Otto Sogns vei, Wetlesens vei og Rognerudveien. Det opplyser fungerende sjef Grete Lien Metlid ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

– Dette er opplysninger vi trenger å sjekke ut. Vi vil derfor ha kontakt med alle som hadde naturlige grunner til å kjøre bil i dette området i perioden fra midnatt til klokken ett, sa Metlid på en pressebrifing mandag ettermiddag.

Oppfordringen gjelder først og fremst de som kjørte på de lokale veiene på Manglerud. Bilister som kjørte på E6 gjennom området, trenger ikke å melde seg, sier Metlid.

Bakgrunn: Politiet etterforsker drap på familiefar

KLIKK PÅ ILLUSTRASJONEN FOR STØRRE VERSJON

Hun oppfordrer også alle som har observasjoner fra området i dette tidsrommet om å ringe politiets tipstelefon. – Også det at folk ikke har sett noe, kan være viktig, understreker hun.

Store ressurser

Politiet har satt inn store ressurser i etterforskningen av drapet på den respekterte pakistanske restauranteieren.

– Saken har svært høy prioritet, og vi setter inn store politiressurser for å løse den. Vi har mandag fått tilført mer mannskap fra andre seksjoner i politiet, sier Lien Metlid til NTB.

Fortsatt er ingen pågrepet eller mistenkt for ugjerningen. Obduksjonen av den drepte var ventet å være ferdig mandag ettermiddag.

– Vi har ikke avdekket hva som er de bakenforliggende årsakene til drapet. Men vi jobber på spreng med å samle mest mulig informasjon og behandler mange opplysninger parallelt, sier Metlid.

Lørdag ble to biler funnet utbrent på en annen kant av Oslo, men politiet setter foreløpig ikke dette i sammenheng med drapet på Manglerud.

– Kriminelle forsvunnet

Ifølge Dagbladet leter politiet etter flere navngitte menn i 25- til 30-årsalderen som skal ha forsvunnet under jorden etter overfallet. Allerede få timer etter at 52-åringen ble funnet, skal væpnet politi ha startet søk etter mennene.

Metlid ville mandag ikke bekrefte opplysningene eller si hvor mange personer det eventuelt dreier seg om. – Dette kan jeg ikke svare på, sier hun til NTB.

Disse mennene skal ha vært i konflikt med en slektning av den nå avdøde Arshad. Konflikten skal ha ført til flere voldelige episoder og truende situasjoner de siste ukene, også på Manglerud. Mennene er tidligere dømt for grove ran, vold og trusler, og er tilknyttet samme gjengmiljø i Oslo.

Les også:Flere nye spor i Manglerud-saken

– Vi kjenner til opplysninger om denne konflikten, og det er riktig at vi ønsker å snakke med personer som kan belyse dette. Men etterforskningen omhandler mange ulike prosjekter og opplysninger som nå undersøkes, sier Grete Lien Metlid.

Minst to av mennene skal ha oppholdt seg i nabolaget på Manglerud fredag, ifølge vitneobservasjoner, skriver Dagbladet.

– Alternativt mål

Arshad hadde akkurat parkert bilen i nabolaget sitt da han ble overfalt. Han kom da fra jobben på Waldemars Café på St. Hanshaugen. Han ble funnet livløs midt i veien av en drosjesjåfør ved halv ett-tiden og døde senere av skadene.

Ifølge VG er dødsårsaken omfattende hodeskader som følge av slagvåpen mot hodet.

Også i det pakistanske miljøet svirrer ryktene om at det var en annen enn Arshad som gjerningsmennene egentlig var ute etter.

– Vi er kjent med disse opplysningene, men jeg kan ikke si nå at vi har noe svar i saken. Vi jobber nå med å kartlegge hvem som disponerte bilen, sier Metlid til NTB.