Nok en mistenkt pågrepet etter terror i Nairobi

Folk tenner lys under en minneseremoni utenfor kjøpesenteret Westgate lørdag. Foto: Goran Tomasevic / Reuters / NTB Les mer Lukk

Politiet i Kenya har pågrepet ytterligere en mistenkt etter terrorangrepet mot kjøpesenteret i Nairobi.

– Den mistenkte ble pågrepet søndag og avhøres nå av politiet, opplyste innenriksminister i Kenya, Joseph Ole Lenku, under en pressekonferanse søndag.

Totalt er ni personer blitt pågrepet etter den 80 timer lange terroraksjonen som startet 21. september.

Ifølge innenriksministeren er tallet på drepte fremdeles 67.

Blant ofrene var over 50 kenyanere samt personer fra Australia, Canada, Frankrike, Ghana, Kina, Nederland, Peru, Storbritannia og Sør-Afrika. Hendelsen regnes som en av de verste i Kenyas historie.

Også fem terrorister ble drept. Al-Shabaab, som har tilknytning til terrornettverket al-Qaida, har uttalt at de står bak angrepet og sier det skjedde fordi myndighetene i Kenya fortsatt har militære styrker i Somalia.

Til nå har 156 vitner avgitt sine forklaringer som skal bidra til at kenyanske og utenlandske etterforskere finner ut hva som skjedde i løpet av de 80 dramatiske timene.

I tillegg har politiet pågrepet tre menn etter mistanke om at disse har plyndret butikkene på senteret mens situasjonen fortsatt var uavklart.