Boko Haram til nye angrep i Nigeria

Bildet, som er hentet fra et videoklipp, viser en mann som hevder han er Abubakar Shekau, islamistgruppen Boko Harams leder. Foto: AFP / NTB Scanpix Les mer Lukk

Minst 40 mennesker er drept i et angrep mot en skole nordøst i Nigeria. Væpnede menn stormet skolen og skjøt mot elever som lå og sov, sier en talsmann for politiet.

Angrepet var rettet mot en jordbruksskole i Gujba i delstaten Yobe og skjedde tidlig søndag morgen, sa Yobes assisterende politisjef Sanusi Rufai. Han tilføyde at det var fare for at dødstallet kunne komme til å stige.

– Terrorister fra Boko Haram trengte inn i skolen og begynte å skyte mot elevene, sa den militære talsmannen Lazarus Eli.

Den ytterliggående islamistgruppen Boko Haram har de siste ukene trappet opp sine angrep mot sivile mål i Nigeria.

Les også: Minst 87 drept i brutalt islamistangrep i Nigeria

Opptrappingen er en reaksjon på at regjeringsstyrkene har satt i gang en ny offensiv mot de islamistiske opprørerne. Boko Haram ønsker å etablere en muslimsk stat og praktisere den strenge muslimske straffeloven sharia i det som i dag er det nordlige Nigeria.

Tidligere i uken ble minst 27 mennesker drept i to andre terroraksjoner som Boko Haram sto bak. Gruppen kjemper for å få opprettet en islamistisk stat i det nordlige Nigeria, og regnes som den mest alvorlige trusselen mot sikkerheten i det oljerike landet.