Nye spor i Manglerud-saken

Politiinspektør Grete Lien Metlid informerer om omstendighetene rundt funnet av en livløs person som senere døde av skadene på Manglerud i Oslo natt til lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Les mer Lukk

Politiet arbeider på spreng for å komme nærmere en løsning på drapet på en 52 år gammel mann på Manglerud i Oslo natt til lørdag.

– Det har vært en dag med nye avhør, og det pågår nye avhør. Vi har fått inn ny informasjon og har nye opplysninger å arbeide med. Så vi har kommet lenger i saken, sa politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB søndag kveld.

En teori skal være at den drepte ikke var et tilfeldig offer.

– Vi arbeider fortsatt bredt, men har også konkrete opplysninger å gå etter. Vi kommer til å kalle inn nye personer til avhør, men det blir sikkert også oppfølgingsavhør av noen som har vært avhørt tidligere, sier hun.

Les også:Politiet etterforsker drap på familiefar

Hektisk aktivitet

Selv om det er gjort og vil bli gjort mange avhør, driver politiet først og fremst med oppsøkende virksomhet i saken.

– Vi arbeider aktivt ute for å få tak i personer som blir omtalt eller som kan ha relevant informasjon. Det gjelder familie og personer i omgangskretsen hans, samt kolleger og personer som vi snakker med om konkrete opplysninger som blir gitt til politiet. Vi arbeidet med saken natt til søndag og holder på utover søndag kveld. Det er ganske hektisk aktivitet, sier Lien Metlid.

Søndag fortsatte arbeidet med å kartlegge rutinene og bevegelsene til 52-åringen. Noe av det som gjør politiets arbeid krevende, er tidspunktet han ble funnet på.

– På den tiden av døgnet er det ikke så mange ute og dermed også færre som kan ha observert noe. Men vi er fortsatt tidlig ute når det gjelder tekniske spor og ikke minst en del vi først får svar på mandag når det er hverdag igjen. Vi arbeider med mange spor og opp mot alle typer personer, sier hun.

Funnet i veien

Politiet utelukker ikke at det var flere gjerningspersoner som gikk løs på den norskpakistanske familiefaren.

Hodeskadene mannen var påført og omstendighetene på stedet gjorde at politiet slo full drapsalarm. Det var en drosjesjåfør som fant den skadde mannen liggende midt i veien.

Politiet fikk melding klokka 0.29 og selv om både politi og ambulanse kom raskt til stedet, sto livet ikke til å redde. Mannen døde kort tid etter ankomst til Ullevål sykehus.

Dødsårsaken er ikke kjent. 52-åringen vil bli obdusert mandag.

– At et menneske bare er på vei hjem fra jobb og så plutselig blir utsatt for vold i et så rolig område, er en spesiell og alvorlig sak, fastslår den rutinerte politiinspektøren.

– Uskyldig offer

Ifølge Dagbladet mener politiet at mannen kan ha blitt et uskyldig offer for en bestemt konflikt han ikke selv var en del av. Konflikten knyttes til en spiral av voldelige og truende konfrontasjoner de siste ukene rundt de samme, straffedømte mennene.

Én teori er at flere menn i en bil holdt oppsikt med gaten på Manglerud fredag kveld for å overfalle en annen navngitt person da 52-åringen kom kjørende og ble oppfattet som et alternativt mål. Metlid vil ikke kommentere denne teorien overfor NTB.

Avdøde har aldri vært del av noe kriminelt miljø og var respektert i det norskpakistanske miljøet og på arbeidsstedene han var tilknyttet.

I helgen sjekket politiet alibiene til flere navngitte menn som knyttes til den aktuelle konflikten. Det er også tatt høyde for at en eller flere gjerningsmenn har forlatt eller kan være i ferd med å forlate landet.

I de kriminelle miljøene i Oslo oppfattes drapet som et mislykket hevnangrep med fatal utgang, der noen kan ha forsøkt å sende et signal til personene de egentlig var på jakt etter.

En mann i 50-årene døde natt til lørdag etter å ha blitt funnet livløs på Manglerud i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix