Åtte fengslet etter terroren i Nairobi

Ødelagte biler står igjen etter terrorangrepet mot kjøpesenteret Westgate i Kenyas hovedstad Nairobi. Åtte personer sitter i varetekt etter angrepet, mens fem er løslatt, ble det opplyst fredag. Foto: Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Kenyanske myndigheter holder åtte personer fengslet etter angrepet mot et kjøpesenter i Nairobi. Terrorgruppen al-Shabaab truer med nye angrep i Kenya.

Den kenyanske innenriksministeren Joseph Ole Lenku sa på en pressekonferanse fredag at tre av personene som ble pågrepet etter angrepet sist helg, nå er løslatt. Åtte andre sitter i varetekt, opplyste han.

Det er ingen savnede etter terroraksjonen mot Westgate-senteret, og tallet på omkomne sivile og sikkerhetsfolk står fortsatt på 67, tilføyde Lenku. Kenyas Røde Kors har tidligere meldt at flere titall fortsatt var savnet.

Al-Shabaab, som har tilknytning til terrornettverket al-Qaida, truet i en twittermelding med at angrepet bare var «første akt» i et lengre drama.

– Krigerne som slo til mot Westgate, laget en forestilling som har trollbundet oss, het det i meldingen.

Også fem av terroristene som angrep kjøpesenteret, ble drept. Fredag var tredje og siste dag med nasjonal landesorg i Kenya etter angrepet. (©NTB)