Regjeringssonderingene i gang igjen

Your browser doesn't support HTML5 video.

Erna: - Landet kommer uansett til å få ny regjering Les mer Lukk

Torsdag formiddag startet de fire borgerlige partiene sin tiende dag med sonderingssamtaler. Partene var svært ordknappe da de ankom.

Samtalene er torsdag flyttet fra Nydalen til Stortinget og startet klokken 11 torsdag formiddag. Samtalene foregår i møtesenteret i Komitéhuset, som ligger i Akersgata.

KrFs parlamentariske leder Hans Olav Syversen ville på vei inn i møtelokalene ikke si veldig mye, men mente det ville være feil å sette opp noen tidstabell for når sonderingene skulle avsluttes.

– Viktige saker må avklares

– Det viktigste er at samtalene vi har, kommer til sin naturlige avslutning. Jeg kan ikke se om det er denne uken nødvendigvis. Jeg går inn i sonderingene med det øye å få avklart at det oppdraget vi har fått blir ivaretatt. Jeg er interessert i å høre reaksjonene fra de andre partiene, sa Syversen.

Partileder Knut Arild Hareide sa til NTB at dagens samtaler blir viktige. Han har fått med seg klare svar fra sitt landsstyre.

– Det er spørsmål om familie, menneskeverd og landbrukspolitikk som i særdeleshet ble fremhevet fra landsstyrets side, sa Hareide.

Les også: Erna hindret totalt havari i samarbeidet

Ordknapp Erna

Høyre-leder Erna Solberg var noe mer ordknapp da hun ankom sonderingssamtalene.

– Landet kommer uansett til å få en borgerlig regjering. Jeg vet ikke hvor lenge vi skal holde på. Det vet jeg ikke før vi har fått snakket sammen, sa Solberg.

Venstre-leder Trine Skei Grande sa til de oppmøtte journalistene at hun ikke vet om det blir noen avklaring i løpet av dagen og understreket at hennes budskap i dag var å viderebringe synspunktene fra partiets landsstyre og stortingsgruppe.

– Jeg har håp om at vi kommer videre, sa hun.

Partene har varslet at de ikke vil ha noen pressebrifing i forbindelse med dagens møte.

Les også: Venstre vil fortsatt kvitte seg med Frp