Storbrann i Oslo slokket

Your browser doesn't support HTML5 video.

Storbrann i bilopphyggeri i Oslo
Brannen hos bilopphoggeriet Brødrene London i Oslo ble slukket tirsdag morgen. Fabrikklokalet brant ned til grunnen.

– Brannen er slukket, og Oslo brann- og redningsetat driver med etterslukking, opplyser Oslo-politiet på Twitter. Ingen skal ha kommet til skade i brannen.

Knud Brynsvei, som var stengt på grunn av brannen, er nå gjenåpnet for trafikk.

På bilopphoggeriet var det kjøretøyer, drivstoff og gass, og røyken fra brannen inneholdt dermed en rekke miljøgifter. Naboer ble bedt om å lukke vinduer for å ikke få den giftige røyken i hus.

– En travel natt

Daglig leder Thomas London i Brødrene London AS, har hatt en tøff og travel natt.

– Vi har mistet mye råvarer og biler, men hvor mange verdier vet jeg ikke, sier London til NRK. Han jobber tirsdag morgen med å informere de 25 ansatte ved anlegget.

Bilopphoggeriet skriver på sine nettsider at hele anlegget brant ned til grunnen, og at deres telefon- og datasystemer er midlertidig ute av drift.

Stort slokkearbeid

Brann- og redningsetaten i Oslo fikk melding om brannen på industriområdet ved Økern klokken 22.32 mandag kveld.

Bygningen som brant er et kombinert lager- og administrasjonsbygg på tre etasjer med en grunnflate på 700 kvadratmeter. Bygningen var overtent en times tid etter at brannen ble meldt, og bygningen brant natten gjennom.

På det meste var det 15 brannbiler og 35 brannfolk i sving i slokkearbeidet natt til tirsdag. I tillegg fikk brannmannskapene bistand fra Bærum.