Skyting og eksplosjoner ved kjøpesenteret i Kenya

Your browser doesn't support HTML5 video.

Svart røyk stiger opp av kjøpesenteret
Svart røyk strømmer fra det beleirede kjøpesenteret Westgate i Nairobi der 69 mennesker har mistet livet i et islamistisk terrorangrep, melder Sky News.

Kenyanske sikkerhetsstyrker vil snart gjøre slutt på angrepet ved et kjøpesenter i Nairobi, uttaler innenriksminister Joseph Ole Lenku ifølge AFP.

Klokken 13.40 norsk tid pågikk det fremdeles kamper.

– Vi kontrollerer alle etasjene, terroristene løper og skjuler seg i noen av butikkene... de kan ikke unnslippe, sier Lenku.


SISTE:

* Noen av gislene skal ha blitt frigitt, melder AFP.

* To av gisseltakerne skal være drept, ifølge BBC.
* Gisseltakerne skal komme fra flere ulike nasjonaliteter, ifølge AFP.

Se amatørvideo fra inne i kjøpesenteret her.

Svart røyk strømmer fra det beleirede kjøpesenteret Westgate i Nairobi der 69 mennesker har mistet livet i et islamistisk terrorangrep, melder Sky News.

Eksplosjonen ble fulgt av flere mindre detonasjoner og skuddsalver da kenyanske styrker inntok det fire etasjer høye komplekset.

En representant for sikkerhetsmyndighetene uttalte til journalister på stedet: «Det er oss som forårsaket eksplosjonen, vi forsøker å komme inn gjennom taket».

Røyk stiger opp fra området der gisseltakere har forskanset seg med et ukjent antall gisler. Samtidig viser TV-bilder soldater i kamuflasjeuniformer som løper i området, tilsynelatende for å innta nye stillinger.

Les også: Kraftig skyting i kjøpesenter i Nairobi

Ifølge kenyansk militære blir under ti mennesker fortsatt holdt fanget i bygningen. Det antas også at flere drepte personer fortsatt ligger inne i kjøpesenteret.

Det ble også tidligere mandag meldt om skyting og eksplosjoner ved kjøpesenteret.

Den somaliske al-Shabaabmilitsen har uttalt at gruppa står bak angrepet. Det skal være hevn for kenyanske militæroperasjoner i Somalia.

Flere pansrede kjøretøy og ambulanser tok oppstilling ved kjøpesenteret, mens pressefolk ble flyttet, slik at de ikke lenger hadde direkte utsikt til kjøpesenteret. Øyenvitner har tidligere opplyst at flere av angriperne har sprengstoff festet til kroppen.

I alt er 69 personer bekreftet drept, mens 63 personer fortsatt er savnet. Det antas at flere drepte personer ligger inne i kjøpesenteret. Dødstallet kan komme til å stige kraftig, uttaler en kenyansk analytiker til BBC.