Fengslingsmøte i Hokksund tirsdag

Gutten som ble påført stikkskader på en fest i Hokksund lørdag, døde søndag av skadene. En 18-åring er pågrepet og siktet i saken. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix) Les mer Lukk

En 18 år gammel mann blir tirsdag fremstilt for varetektsfengsling, siktet for å ha stukket 17 år gamle Jonas Wendelborg Bråthen på en fest i Hokksund lørdag. Gutten døde av skadene.

18-åringen er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Fengslingsmøtet finner sted i Eiker, Modum og Sigdal tingrett tirsdag klokken 13, opplyser kommunikasjonsrådgiver Anne Malm Monstad i Søndre Buskerud politidistrikt.

Både politiet og den siktedes forsvarer, advokat Karsten Gjone, opplyser til Drammens Tidende at 18-åringen ikke har tatt stilling til skyldspørsmålet.

Gjone sier 18-åringen ikke har noen forklaring på hva som skjedde.

– Han er i sjokktilstand. Han har det helt forferdelig og tungt, sier Gjone.

Stukket på fest

Det var på en fest med ungdommer i 16-18-årsalderen at 17-åringen ble stukket i halsen med det som flere vitner har sagt var en knust flaske.

– Det var en stor ansamling ungdom i et hus, og det kom flere enn det opprinnelig var tenkt. Vi kan ikke si om det var planlagt at den nå siktede og den drepte skulle være til stede, sa lensmann Stig Rønneberg ved Øvre Eiker lensmannskontor til NTB søndag.

Politiet ønsker kontakt med folk som var på festen og hittil ikke har tatt kontakt. Politiet er også interessert i bilder og videoer fra festen.

– Politiet jobber med å samle informasjon og avhøre vitner til hendelsen. Detaljer rundt hendelsesforløpet vil ikke bli gitt, opplyser Monstad.

Politiet ble varslet via AMK, som fikk melding om hendelsen like før klokken 23.30 lørdag kveld. Det var andre på festen som ringte inn og varslet.

Les også:To menn pågrepet etter knivstikking i Molde

Minnemarkering

Det ble søndag opprettet en minneside på Facebook for den døde 17-åringen. Mandag morgen var den blitt likt av mer enn 13.000 personer.

I første skoletime mandag satte læreren av tid til å snakke med 17-åringens klassekamerater. Stemningen var trist og tung, forteller flere elever til Drammens Tidende.

Det ble flagget på halv stang ved Kongsberg videregående skole mandag, og i løpet av uken skal det avholdes minnemarkering.

Bakgrunn:Gutt til sykehus med stikkskader

Åpen kirke

Haug kirke åpnet søndag dørene for personer som trenger et sted å sørge. 150 personer var innom. – Dette er trist og vanskelig. Flere er i sjokk, sier prest Tor Inge Petersen-Øverleir.

Kirken åpnet på nytt mandag klokken 12.

– Kirken er åpen for å være til støtte for dem som trenger det. Nå har vi bare minnene igjen, men det skal ikke skje at en 17-åring dør i så ung alder, sier presten til avisen