Flere pågrepet etter rekordbeslag av kokain i Paris

Kokainen var pakket i 30 kofferter. Foto: AFP Photo Les mer Lukk

Flere personer er pågrepet etter at 1,2 tonn kokain ble beslaglagt i et Air France-fly som kom til Paris fra Venezuela. Narkotikaen har en anslått gateverdi på rundt 1,6 milliarder kroner.

Beslaget skjedde 11. september, og narkotikaen var pakket i 30 kofferter, opplyste innenriksminister Manuel Valls på en pressekonferanse i Nanterre utenfor Paris lørdag.

Han sa at «flere medlemmer av en kriminell organisasjon» er pågrepet, men han ville ikke gi noe nøyaktig antall.

Rekordstort

Flyet kom fra Venezuelas hovedstad Caracas, opplyser en kilde som står etterforskningen når. Beslaget var en felles operasjon mellom politiet i Frankrike, Spania, Storbritannia og Nederland, og er det største i sitt slag i Paris noensinne.

De fargerike koffertene var ikke registrert på noen av passasjerene om bord på flyet, skriver CNN.

– Dette viser hvor viktig det er å styrke det internasjonale samarbeid i kampen mot narkotikahandel, sa Valls.

Etterforsker

– Et slikt beslag under slike omstendigheter er helt eksepsjonelt. Nå må etterforskningen avdekke om det var andre medskyldige, enten i flyselskapet eller på en av flyplassene, sier den franske politisjefen Mohamed Douhane.

Myndighetene i Venezuela har nå startet en etterforskning for å finne ut hvor kokainet kom fra. Det produseres ikke kokain i landet, men narkotikatrafikk går ofte via Caracas fra andre land i Sør-Amerika.