24-åring tilsto drapet på storebroren

En mann ble natt til lørdag knivdrept i en leilighet i Åsane. Den mistenkte gjerningsmannen er pågrepet. Foto: Remi Bøe Presttun (NTB scanpix) Les mer Lukk

Den siktede 24-åringen, som tilstår å ha drept sin 27 år gamle bror i Bergen lørdag, fremstilles for varetektsfengsling tirsdag.

– Mannen har blitt avhørt søndag, og han har opptrådt samarbeidsvillig. Han har erkjent de faktiske forhold og erkjent straffskyld etter siktelsen, sier fungerende politiinspektør Rune Løland i Hordaland politidistrikt til NTB. Mannen er siktet for forsettlig drap etter å ha knivstukket sin bror til døde.

– Brødrene var uenige

Brødrene skal ha hatt en uenighet gående en stund forut for knivstikkingen.

Ifølge mannens forsvarer Egil Jordan, hadde ikke 24-åringen et ønske om å drepe broren.

– Vi ønsker ikke å gå inn på motivet for drapet, men det er opplagt at det har ligget en uoverensstemmelse bak hendelsen, sier Jordan til VG. Han vil ikke karakterisere uoverensstemmelsen som en krangel.

Les også:Mann pågrepet etter knivstikking i Molde

Fungerende politiinspektør Løland ønsker ikke å si noe om dette.

– Vi kjenner ikke til historikken deres, og det har ikke vært et tema for oss så langt. Men vi kan bekrefte at begge mennene er kjent av oss fra før, sier Løland.

Rus

24-åringen har forklart til politiet at han var moderat ruset da drapet ble begått. Ifølge Bergens Tidende hadde 27-åringen nylig fått en kjæreste etter å ha kommet hjem fra et avrusningsopphold, og på Facebook skrev han at han hadde det bedre enn på lenge. Han og broren bodde begge sammen med sin mor, som var vitne til hendelsen.

Politiet skal fortsette avhørene mandag, og 24-åringen blir fremstilt for varetektsfengsling tirsdag.

– Moren er også ferdig avhørt, men vi går ikke ut med opplysninger om vitneavhør, sier Løland. Det andre vitnet som var til stede, den dreptes kjæreste, blir avhørt mandag.

Les også:Foreldre til mann bak bombetrussel anmelder politiet

Døde av knivskader

Politiet kom natt til lørdag fram til leiligheten i Åsane i Bergen, snaue fem minutter etter at de fikk melding om at en mann var kritisk skadd, men det var ikke mulig å redde livet til 27-åringen. Han døde på stedet av skadene han fikk da han ble knivstukket.

I leiligheten fant politiet en kniv som de antar er drapsvåpenet, og den dreptes bror, en 24 gammel mann, som ble pågrepet på stedet. Han ble kjørt direkte til politihuset i Bergen.

Les også:Tenåringsgutt døde av stikkskader