Militære forsterkninger til kjøpesenter i Nairobi

Kenyanske soldater ved ankomst til Westgate kjøpesenter i Nairobi. Foto: Reuters/NTB scanpix Les mer Lukk

Forsterkninger fra Kenyas hær strømmet søndag morgen til området ved kjøpesenteret i hovedstaden Nairobi der en terroraksjon har pågått siden lørdag.

Representanter for sikkerhetsstyrkene sier de fortsatt håper å ta til fange eller drepe resten av terroristene som har drept minst 39 personer og såret over 150.

– Alle energi settes inn på å få en slutt på dette, sier en offiser i hæren til nyhetsbyrået AFP.

Et stort antall soldater med skytevåpen og skulderholdte granatkastere er kommet til kjøpesenteret.

Les også: Operasjonen mot terrorister fortsetter i Kenya

Kommunikasjonsrådgiver Kjetil Elsebutangen i Utenriksdepartementet til NTB søndag morgen at norske myndigheter siden lørdag har arbeidet kontinuerlig med å få oversikt over situasjonen i Kenya.

– Vi har vært i fortløpende kontakt med vår ambassade i Nairobi og vi har også vært i kontakt med norske statsborgere som har vært involvert, sier Elsebutangen.

Kenyas innenriksminister sier at øverste etasje i kjøpesenteret er under myndighetenes kontroll, og at terroristene er isolert i første etasje eller kjelleren av bygget. Et ukjent antall gisler er også i bygget.

Bakgrunn: Voldsom skyting i shoppingsenter i Nairobi

Terrororganisasjonen al-Shabaab, som hevder å stå bak sier angrepet mot det delvis israelskeide kjøpesenteret er et svar på Kenyas militære intervensjon i Somalia.