Foreldre til mann bak bombetrussel anmelder politiet

TRUSSEL: Politiet evakuerte terminalen på Trondheim lufthavn Værnes på grunn av en bombetrussel mot flyplassen sist mandag. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix Les mer Lukk

Foreldrene til mannen som ringte inn en bombetrussel mot Trondheim lufthavn, Værnes, mandag, politianmelder Follo politidistrikt for tjenesteforsømmelse.

Foreldrene mener dette er en psykiatrisak og ikke en kriminalsak, og sier de også vil politianmelde psykiatrisk avdeling ved Akershus universitetssykehus, som sønnen rømte fra i mai, skriver Dagbladet.

– Saken er en tragedie og skulle selvfølgelig aldri skjedd. Dette er psykiatri og ikke en kriminalsak, sier foreldrene til avisen.

Bakgrunn:Etterlyst østlending bak bombetrussel på Værnes

Fredag hadde de et flere timer langt møte med Follo-politiet.

Ifølge Dagbladet har tre ulike politidistrikter jobbet hver for seg med 36-åringen etter at han ble etterlyst for fire måneder siden. Follo har hatt et 20-tall trusselsaker på bordet, Romerike har jobbet med rømmingen mens Nord-Trøndelag fikk bombetrusselen mot Værnes i fanget. Etter bombetrusselen har Follo politidistrikt overtatt styringen av alle sakene.

Mannen befinner seg i Berlin og varslet bombetrusselen på Facebook dagen før han ringte Avinor med trusselen og sørget for at flytrafikken ble lammet.

– Det er problematisk å håndtere personer som faller i gråsonen mellom straff og tvungen psykiatrisk behandling, der enkelthendelser ikke er alvorlige nok til noen av delene, sier politiadvokat Agnes Beate Morland Hemiø i Follo politidistrikt.