Knivdrapssiktet er ennå ikke avhørt

En mann ble natt til lørdag knivdrept i en leilighet i Åsane. Den mistenkte jerningsmannen er pågrepet. Foto: Remi Bøe Presttun (NTB scanpix) Les mer Lukk

24-åringen som er siktet for å ha drept sin storebror i Åsane i Bergen, har ikke blitt avhørt lørdag.

Mannen skal ha vært i en slik forfatning at det ikke har vært tilrådelig. Han vil sannsynligvis først bli avhørt søndag, skriver Bergens Tidende.

Forsvareren til mannen har ennå ikke snakket med den siktede.

– Han har sovet mye i arresten. Jeg venter på en telefon fra ham. Når han er klar, drar jeg til arresten for å snakke med ham. Det kan fort ta litt tid, og mye tyder på at det ikke blir noe avhør før søndag, sier advokat Egil Jordan til BT.

Drepte storebror

Fungerende politiinspektør Rune Løland bekrefter overfor NTB at avdøde og den siktede er brødre. Mer vil han ikke si om omstendighetene i drapssaken, eller om hva som kan ha vært motivet for knivstikkingen.

Selv om politiet kom fram til leiligheten i Åsane fem minutter etter at de fikk melding om at en mann var kritisk skadd, var det ikke mulig å redde livet til 27-åringen. Han døde på stedet av skadene han fikk da han ble knivstukket.

Politiet har pågrepet og drapssiktet en 24 år gammel mann som altså er den dreptes lillebror. Han befant seg på åstedet da politiet kom dit rett etter 3.30 lørdag morgen.

Drapsvåpen

I leiligheten fant også politiet en kniv som de antar er drapsvåpenet, og den mistenkte 24-åringen ble pågrepet på stedet. Han ble kjørt direkte til politihuset i Bergen.

Politiet vil ikke si noe om omstendighetene i leiligheten før drapet skjedde, heller ikke om det var meldt om festing i leiligheten.

– Flere til stede

Politiinspektør Magnus Stub Nilsen sier til NTB at både offeret og den antatte gjerningsmannen er gamle kjenninger av politiet. Det var også to vitner til det som skjedde i leiligheten, og de har lørdag fått krisehjelp.

– Det var flere personer i huset da knivstikkingen skjedde, og vi sikret vitner på stedet, sier Nilsen.

Lørdag var det ikke tatt stilling til om mannen skal fremstilles for varetektsfengsling.