Nordflåten fant norsk seilbåt i Bermudatrianglet

Den russiske militære TV-kanalen Zvezda publiserte tirsdag en video med opptak der en forlatt seilbåt blir plukket opp av krysseren «Moskva». Foto fra video. Les mer Lukk

Tre måneder etter at roret falt av i Bermudatrianglet ble den norske seilbåten plukket opp av den russiske nordflåten.

Den russiske militære TV-kanalen Zvezda publiserte tirsdag en video med opptak der en forlatt seilbåt blir plukket opp av krysseren «Moskva».

Ingen var om bord, men ved nærmere undersøkelse finner de et norsk flagg om bord og et båtførerbevis tilhørende Oslo-mannen Gunnar Egil Myhre (65).

– Personen som er avbildet ser ut til å være opp i årene. Mye kan skje på havet, forteller reporteren fra Zvesda.

Forlot båten

Ifølge BarentsObserver er båten nå under slep til Havana der den er ventet 4. august. Mysteriet førte til spekulasjoner på seilernettstedet YBW.com om at noen antakelig var fengslet i Moskva.

Men Gunnar Myhre er verken i russisk fengsel eller forulykket i Karibia. Han var heller ikke om bord da båten ble forlatt i april.

Myhre hadde reist hjem til Norge etter å ha seilt i Karibia i vinter.

– Den nye kapteinen som skulle seile båten hjem til Norge hadde seil en uke da han av ukjent årsak mister roret. Etter tett kontakt med redningssentralen forsøker han å bygge nødror med de tingene som er om bord. De drev på nesten en uke med å lage nødror, men fikk det ikke til. Så kom det dårlig værmelding, og den amerikanske redningstjenesten krevde at de to som var om bord måtte forlate den, sier Myhre.

Cruiseskip

Mannskapet ble plukket opp av et cruiseskip som var på vei til Europa, og båten ble forlatt flytende.

– Jeg har hatt denne seilbåten i 16 år og seilt enormt mye med den. Det er et mysterium hvordan roret kan ha falt av, sier Myhre.

Han hadde aldri regnet med å se seilbåten igjen, og har allerede fått forsikringsoppgjør for den tapte båten når den dukker opp igjen på russisk TV.

Myhre har selv sett den russiske videoen som avsluttes med at seilbåten slepes bak den russiske krysseren i stor fart.

– Slepet etter det russiske marinefartøyet ser veldig brutalt ut. Om båten har sjans til å overleve et slikt slep, vet ikke jeg, sier Myhre.