Knut Arild Hareide vil likevel bli minister

Høyre-leder Erna Solberg besøker KrF-leder Knut Arild Hareide og hans foreldre i Bømlo kommune i Hordaland søndag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Les mer Lukk

KrF-leder Knut Arild Hareide har ombestemt seg: Han vil bli statsråd i en eventuell borgerlig regjering, selv om han nylig ble far.

I april i år ble Knut Arild Hareide (40) og kona Lisa Maria Larsen foreldre til vesle Sara Margrete. Det fikk Hareide til å tvile på om han ville gå inn i regjering igjen.

– Det er viktigere for meg å få KrF inn i en regjering enn at jeg selv skal være en del av den. Hvis jeg kommer i en posisjon hvor jeg må velge mellom å bruke tid med Sara og Lisa Maria og statsrådsjobb, så velger jeg familien, sa Hareide til VG i april.

Nå har han skiftet mening. Søndag sa han til NRK at han likevel ønsker å bli minister i en eventuell ny borgerlig koalisjonsregjering.

– Det er klart at det å være med og påvirke og få gjennomslag for KrF er viktig for meg. Jeg ser at det er god grunn til at jeg er med på laget, sier Hareide.

Han vil ikke si hvilken statsrådspost han kunne tenke seg dersom han skulle komme i regjering til høsten.

Hareide ble Kristelig Folkepartis yngste minister noen gang, da han i 2004 tiltrådte som miljøvernminister 31 år gammel.