Diamanter for 300 millioner stjålet i Cannes

GIGANTBREKK: Smykker verdt flere hundre millioner kroner ble søndag ranet fra hotellet Carlton i Cannes. (Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

En væpnet mann stjal juveler med en anslått verdi på over 300 millioner kroner fra en diamantutstilling i Cannes i Frankrike søndag.

Ifølge politiet skjedde ranet midt på lyse dagen på hotellet Carlton langs byens promenade. Gjerningsmannen var iført en bandanna eller et skjerf og caps og veivet med et automatvåpen.

– Alt skjedde svært raskt og uten bruk av vold, opplyser påtalemyndigheten i byen Grasse ved Cannes til nyhetsbyrået AFP.

Juveler og klokker

Raneren fikk med seg flere vesker med juveler samt diamantbelagte klokker. Verdien på de stjålne juvelene er ennå ikke bekreftet, men dersom ransutbyttet viser seg å være så stort som først antatt, blir dette det nest største ranet noensinne i Frankrike.

Etterforskere fra byen Nice ankom Cannes søndag ettermiddag. Ledelsen ved det femstjerners hotellet Carlton ønsker ikke å kommentere hendelsen og opplyser at de har fått beskjed om ikke å si noe.

Les også: Fant diamanter i Nord-Norge

– Ikke kjennskap

Politiet sier at de på forhånd ikke hadde fått kjennskap til utstillingen.

Selve utstillingen, «Extraordinary Diamonds» ble holdt i en fløy av hotellet med direkte tilgang fra gateplan. Store plakater med bilder av diamantene sammen med rosa blomster hadde blitt hengt opp for å reklamere for utstillingen. På sine nettsider reklamerte utstillerne også for at diamantene som ble utstilt var «noen av de mest enestående i hele verden».

Kilder med kjennskap til etterforskningen sier at man regner med å ha en full oversikt over hva utstillingen inneholdt innen mandag. Kilden kan ikke bekrefte hvor store verdier som har blitt stjålet, men sier at det dreier seg om «flere titalls millioner euro».

Tidligere ran

Cannes er kjent for filmfestivalen som holdes i byen, og under årets festival i mai ble det stjålet smykker til en verdi av 8 millioner kroner som skulle lånes ut til filmstjerner. Også dette ranet skjedde på et hotell.

I et annet tyveri under festivalen stakk tjuvene av med en diamantsmykke til en anslått verdi av 12 millioner kroner.