Thorsteinsson ga Sandnes Ulf verdifulle poeng

STRAFFESPARK: Fredrik Ulvestad kunne juble etter å ha utlignet for hjemmelaget minutter ut i andre omgang. Foto: NTB Scanpix / Svein Ove Ekornesvåg Les mer Lukk

Åalesund: Islendingen Steinthor Thorsteinsson har for vane å bli matchvinner. For tredje gang denne sesongen berget han full pott for Sandnes Ulf med sin viktige 3-2-scoring mot Aalesund i siste spilleminutt.

Aalesund 2 - 3 Sandnes Ulf

Slik var kampen minutt for minutt

Hardt pressede Sandnes Ulf ble i lange perioder utspilt av hjemmelaget, men var svært heldige med uttellingen i en rotete og lite velspilt affære.

Aalesund-trener Jan Jönsson var dessuten svært forbannet da dommer Trygve Kjensli ved to anledninger vinket spillet videre etter at hjemmelagets spillere ble taklet inne i feltet i gode målsituasjoner.

– Jeg må ha lov til å være skuffet i tillegg til at laget underpresterte, mente Aalesund-treneren.

Fra Sogndal til Sandnes Ulf

Sandnes Ulf gikk til pause med 1-0-ledelse etter en flott kombinasjon mellom Fredrik Torsteinbø og Henrik Furebotn. Sistnevnte hælklakket ballen til Torsteinbø som hamret ballen forbi Sten Grytebust i Aalesund-målet.

Fredrik Ulvestad utlignet til 1-1 på straffespark etter 47 minutters spill før Furebotn var på ferde igjen. Den tidligere Sogndal-spilleren som skrev toårskontrakt med Sandnes Ulf før denne sesongen, løp upresset igjennom et passivt hjemmeforsvar og satte ballen sikkert til side for Grytebust.

– Ble for feige

– Jeg syns vi gjennomførte en veldig god kamp. Da vi tapte 1-6 mot Brann tok vi et møte på kammerset, og etter det har vi vunnet tre på rad, sa en smørblid Furebotn til NTB.

Han mente Sandnes Ulf var best i første omgang, men at laget kanskje ble litt feigt på stillingen 2-1 i annen omgang.

– Men det endte jo godt til slutt, sa han.

Trener Asle Andersen i Sandnes Ulf mente seieren kom på grunn av godt lagarbeid.

– Jeg har grunn til å rose laget i dag. De viste styrke, sa han.

Aalesund fikk en ny utligning da Abderrazak Hamad-Allah sto alene på bakerste stolpe og headet inn 2-2 i det 73. minutt.

I kampens aller siste minutt løp Thorsteinsson fra hele Aalesund-forsvaret og scoret sikkert. Da hadde Aalesund i et krampaktig forsøk på full pott sendt alle i angrep.