Søk etter savnede i Kragerø avsluttes

Mannskaper fra bl.a. politiet og Redningsselskapet deltar i søket etter to personer som er savnet etter en kollisjon mellom to båter i skjærgården i Kragerø lørdag morgen. Foto: RS Askerbæringen/NTB scanpix Les mer Lukk

Søket etter de to savnede etter båtulykken utenfor Kragerø avsluttes for natten, men vil bli tatt opp igjen søndag morgen..

Søket har foregått både til lands og til vanns med alle tilgjengelige ressurser uten at de to har blitt funnet. Sent lørdag kveld besluttet politiet å stanse søket klokken 23.00.

– Mannskapet må hvile. Søk blir gjenopptatt søndag morgen, opplyser Telemark politidistrikt, som også søndag vil be om bistand fra frivillige organisasjoner i søket.

Lørdag ettermiddag satte politiet inn en miniubåt i letingen, men heller ikke dette ga resultat.

En mann og en kvinne i 30-årene er savnet etter at båten de satt i kolliderte med en taxibåt utenfor Kragerø natt til lørdag. Kvinnen er bosatt i Skien, mens mannen har adresse i Oslo, opplyser politiet. Begge antas å være omkommet.

Livstruende skadd

En 33-åring ble fløyet til Oslo universitetssykehus med livstruende hodeskader. Sent lørdag kveld opplyser sykehuset at mannens tilstand er kritisk, men stabil.

De to båtene kolliderte i havneområdet i Kragerø litt før klokka halv fire natt til lørdag. I den ene båten, en skjærgårdsjeep, satt det fire personer. Det satt én person i den andre båten, en 30 fots taxibåt.

Redningsskøyta Uni Kragerø var ved havaristen klokka 4.02. Tre minutter senere var tre skadde hentet om bord.

– Den ene var hardt skadd og lå bevisstløs i taxibåten. De to andre hadde lettere skader, men de forsøkte å hjelpe til. De var i sjokk, forteller bestmann Roar Haldorsen på redningsskøyta til NTB.

To savnet

Etter å ha brakt de skadde til land, dro Uni Kragerø ut igjen sammen med redningsskøyta Askerbæringen og startet søk etter de to som er savnet.

Det ble imidlertid tidlig klart at det ikke er stort håp om å finne de savnede i live.

Hendelsesforløpet er foreløpig uklart, men høy fart kan muligens ha vært et element da kollisjonen skjedde.

– Foreløpig er det altfor tidlig å konkludere om årsaken til ulykken, sier politiadvokat Hilde Jorunn Skei Kostvei i Telemark politidistrikt til NTB.

Politiet har i løpet av dagen avhørt flere vitner i saken, men har foreløpig ikke tatt stilling til siktelser i saken.

Telemark-politiet vil heller ikke kommentere om det er mistanke om promillekjøring.

Stor redningsaksjon

Ulykken skjedde mellom Galeiodden på Øya og Midtfjordsskjær, om lag 5-600 meter utenfor Kragerø havn.

Den ble først meldt direkte til Hovedredningssentralen av Tjøme Radio, og det ble raskt iverksatt et omfattende redningsarbeid, med politi, brannvesen, mannskaper fra Sivilforsvaret, luftambulanse, dykkere fra Røde Kors og Sea King-helikopter.

Norske Redningshunder sendte dessuten seks hunder for å bistå i letingen langs land.

– Politiet ønsker å takke frivillige mannskaper for den uvurderlige bistand de har gitt så langt i den alvorlige situasjonen, uttaler Telemark politidistrikt lørdag kveld.