Halliburton ødela bevismateriale om ulykke

Your browser doesn't support HTML5 video.

Nye, unike bilder
Oljeserviceselskapet Halliburton erklærer seg skyldig i å ha ødelagt bevismaterialet i forbindelse med ulykken i Mexicogolfen i 2010.

Det innebærer at det Houston-baserte Halliburton vil betale maksimumsboten, melder det amerikanske justisdepartementet.

Avtalen krever rettens godkjenning og innebærer også at selskapet må samarbeide med myndighetene i etterforskningen av ulykken.

Dessuten må de betale 55 millioner dollar til USAs nasjonale fisk- og viltfond.

Les også: BP aksepterer historiens største bot

Elleve mennesker mistet livet og store kystområder langs USAs golfkyst ble tilsølt av olje etter at oljeriggen Deepwater Horizon eksploderte. Utslippet, som varte i tre måneder, var det største i USAs historie.

Halliburton, som var med på byggingen av oljebrønnen, gjennomførte sine egne undersøkelser etter ulykken, men resultatene av datasimuleringene av hvordan ulykken skjedde, ble beordret ødelagt av ledelsen.

Både oljeselskapet BP, som eide riggen, og Transocean, som var operatør, har tidligere erkjent seg skyldig i en rekke lovovertredelser i forbindelse med ulykken.

BP betalte i fjor 26 milliarder dollar til amerikanske myndigheter etter et forlik om de kriminelle sidene av saken. Tidligere har BP også betalt mange milliarder dollar i erstatninger til dem som ble rammet av oljeutslippet.

Se video fra ulykken under

Your browser doesn't support HTML5 video.

BP aksepterer USA-historiens største bot