Mann (65) antatt drept i Kvinnherad

SIKTET FOR DRAP:Politet har sperret av et området i Kvinnherad der en person er funnet død. Huset på bildet er utenfor sperringene og har ikke noe med saken å gjøre. Foto: Haugesunds Avis Kai-Inge Melkeraaen / NTB scanpix Les mer Lukk

Politiet etterforsker dødsfallet i Kvinnherad kommune i Hordaland onsdag kveld som drap. To kvinner er siktet.

Politiet mottok melding om funnet av den døde 65-åringen klokka 22.15 onsdag kveld. Umiddelbart startet politiet drapsetterforskning etter at avdøde ble funnet i inngangspartiet i boligen sin.

Åstedet var blodig og bar preg av kamp, ifølge VG.

To kvinner på henholdsvis 36 og 47 år er siktet i saken.

– Politiet rykket ut og konstaterte at det lå en mann i dette huset. Han var død, og omstendighetene gjorde at vi mistenker at han er drept. Klokken 01.08 natt til torsdag ble en kvinne i 30-årene pågrepet i Kvinnherad. I 02-tiden ble en annen kvinne født, født på 1970-tallet, pågrepet, også hun i Kvinnherad, sier Carl Petter Leganger i Hordaland politidistrikt.

Ingen kjent relasjon

Politiet har sperret av et stort område rundt drapsboligen, både offerets hus og et hus lenger bak.

Leganger opplyser at kriminalteknikere torsdag formiddag er på vei til stedet.

– De siktede er transportert til politihuset og sitter nå i arrest. Det vil bli gjort kriminaltekniske undersøkelser av blant annet klærne deres, avhørene begynner torsdag formiddag, sa Leganger ifølge Bergens Tidene.

På pressekonferansen ble det spurt hvilken relasjon de siktede har til offeret.

– Såvidt vi vet, er det ingen relasjon mellom dem og avdøde, forteller Leganger.

Avventer rapport

Det var en person i Kvinnherad som varslet om saken. Politiet ønsker ikke å kommentere om det var en av de siktede kvinnene som meldte fra om hva som hadde skjedd.

Under pressekonferansen ønsket ikke politiet å si noe om hvordan og når de mener 65-åringen ble drept.

– Jeg ønsker å avvente til jeg har en skikkelig rapport fra kriminalteknikerne før jeg sier noe om det, sier Leganger ifølge VG.

Ifølge Haugesunds Avis er alle tre involverte hjemmehørende i Kvinneherad.