Marte Dalelv (24) får fri rettshjelp

Marte Deborah Dalelv har brukt dagen på å svare på henvendelser fra hele verden etter at saken hennes er blitt internasjonalt kjent. Foto: Privat Les mer Lukk

Marte Deborah Dalelv får fri rettshjelp fra Norge. Det siste døgnet har vært svært hektisk for 24-åringen, som er dømt til fengsel i Dubai.

– Jeg har søkt og fått fri rettshjelp fra Norge, sier 24-åringen til NRK fra sjømannskirken i Dubai, hvor hun for tiden oppholder seg.

Dalelv ble tirsdag dømt til 16 måneders fengsel for blant annet sex utenfor ekteskapet etter å ha anmeldt en voldtekt. Hun anket saken umiddelbart, og ankesaken er ventet å begynne i september.

Les også: Marte Dalelv fikk sparken av Janet Jacksons ektemann

Utenriksminister Espen Barth Eide har engasjert seg sterkt i saken og har lovt å følge saken helt til Marte er hjemme i Norge igjen.

Saken har også fått stor oppmerksomhet internasjonalt, og Dalelv brukte store deler av lørdag på å svare på henvendelser fra medier og takke for all støtten hun har fått siden saken ble kjent.

– Jeg har fått veldig mye støtte på Facebook, det er blitt opprettet støttegrupper, og det har kommet fremmede personer hit til sjømannskirken som jeg ikke har møtt, og noen som har tilbudt økonomisk hjelp. Det er helt overveldende, sier hun til TV 2 og legger til at det føles som livet nå bare er på vent.

Les også: Eide utelukker ikke frikjennelse av Marte i Dubai