Assange: – Kommer flere avsløringer fra Snowden

WikiLeaks-gründer Julian Assange sier at det vil komme flere avsløringer fra Edward Snowden, uavhengig av hva som skjer med den spionsiktede 30-åringen. Foto: Anthony Devlin / Reuters / NTB scanpix. Les mer Lukk

WikiLeaks-gründer Julian Assange sier Edward Snowden har flere dokumenter om USAs hemmelige overvåking og at de vil bli publisert uavhengig av hva som skjer med Snowden.

– Det er ingenting som kan stanse publiseringsprosessen på dette tidspunktet. Stor forsiktighet er tatt for å forsikre seg om at ingen stat kan presse Snowden til å stanse publiseringen, sier Assange til den amerikanske TV-kanalen ABC.

Assange har fått asyl i Ecuador og befinner seg nå i landets ambassade i London. Også spionsiktede Snowden har søkt asyl i Ecuador, men han befinner seg angivelig fremdeles i transittsonen på Sjeremetjevo-flyplassen i Moskva uten gyldig pass.

Les også: - Snowden stiller betingelser for å reise hjem

I begynnelsen av juni lekket Snowden dokumenter som viste at amerikanske myndigheter har drevet omfattende overvåking av tele- og datatrafikk.

Lørdag skrev det tyske nyhetsmagasinet Der Spiegel at amerikanske myndigheter også skal ha drevet omfattende overvåking og avlytting av EU.

USA har siktet Snowden for spionasje, for å ha stjålet regjeringens eiendom, uttalt seg om nasjonal sikkerhet uten tillatelse og gitt hemmeligstemplede opplysninger videre til uautoriserte personer.

Les også: Snowden: - Varslere burde bli skutt