To nordmenn omkommet i Sverige

En norsk mann i 60-årene er bekreftet omkommet etter en frontkollisjon ved Storvalla ved Storlien i Sverige søndag ettermiddag. To kvinner ble alvorlig skadet. Foto: Arne Bjørn Fossen / NTB scanpix. Les mer Lukk

En norsk mann i 60-årene er søndag bekreftet omkommet etter en frontkollisjon ved Storvalla i Sverige. Samme dag omkom en kvinne i en trafikkulykke ved Abisko.


En personbil på vei mot Norge kom over i feil kjørefelt der den traff en bil med fire personer, opplyser politiet i Jämtland til det svenske nyhetsbyrået TT.

Føreren av bilen som kom over på feil side, ble sittende fastklemt og pådro seg så alvorlige skader at han døde av dem.

Seks til sykehus

Det var to voksne og to barn i bilen som kom fra Norge. Det var også to passasjerer i bilen som kom over i feil kjørefelt. Ulykken fant sted rundt 14.30 søndag ved Storvalla, et par kilometer øst for Storlien.

Totalt befant det seg sju personer i de to bilene som frontkolliderte. Alle de skadde er sendt til sykehus i Norge. Noen ble fløyet med redningshelikopter til St. Olavs hospital i Trondheim.

To kvinner er alvorlig skadet og en mann har lettere skader, opplyste St. Olavs hospital klokken 17.

Politiet kunne søndag kveld åpne E 14 igjen. Det oppsto lange køer på stedet der ulykken fant sted

Fløyet til Tromsø

Samme dag mistet en kvinne fra Nordland livet i en frontkollisjon på E 10 like over grensen til Sverige. Alle de sju personene i de to involverte bilene var norske.

– Vi vet at samtlige sju er bosatt i Narvik eller Bjerkvik, sier operasjonsleder ved Midte Hålogaland politidistrikt, Grete Birkeland til iTromsø.

Operasjonsleder Erik Kummo hos politiet i Norrbotten i Sverige forteller at de fikk melding om ulykken klokken 16.28 i ettermiddag.

Blant de fire personene som ble fraktet til Universitetssykehuset i Nord-Norge, er det to små barn.

– Jeg tipper at de var et sted mellom tre og fem år gamle, sier Kummo.