66-åring mener politiet brukte lang tid i Holmestrand

En 66 år gammel kvinne ble fredag skutt i skulderen mens våningshuset hun bodde i på en gård ved Eplerød mellom Holmestrand og Hannekleiv, brant ned. En mann i 50-årene er siktet for drapsforsøk. Foto: Stener Kalberg / NTB scanpix Les mer Lukk

Kvinnen som ble skutt i skulderen, men reddet seg ut av den brennende gården i Holmestrand fredag kveld, mener politiet brukte for lang tid på å komme henne til unnsetning.

Politiet i Vestfold bekrefter overfor Dagbladet at de ble varslet første gang klokka 17 fredag ettermiddag om at det var skyting på Bakke gård i Holmestrand. Først klokka 18.15 ble gjerningsmannen pågrepet.

– Hvorfor tok det så lang tid før han ble pågrepet? Hvor mange sjanser skulle han få til å få skyte meg, spør den 66 år gamle kvinnen.

– Helte bensin

Mannen i 50-årene som er siktet for drapsforsøk, har erkjent de faktiske forholdene, opplyste hans forsvarer, advokat Ole Tom Røed, til NTB lørdag. Etter at kvinnen ble skutt i skulderen, forskanset hun seg på badet.

– Jeg hørte nye skudd treffe i gangen utenfor. Jeg var livredd og jeg ringte politiet for å varsle, sier 66-åringen til avisen.

Hun forteller at hun ringte politiet klokka 17.05, om lag fem minutter etter at den første meldingen om skyting ble ringt inn.

Den siktede mannen løsnet flere skudd også etter at gårdsbygningen var satt i fyr. Ifølge kvinnen hadde mannen helt bensin på linoleumsgulvet i første etasje, og svart røyk veltet opp. Hun sier det var naboene som overtalte henne til å hoppe ut fra andre etasje i det brennende huset.

Les alt om saken: Kvinne skutt og gård brant ned i Holmestrand

Mann siktet for drapsforsøk i Holmestrand

Vil ikke kommentere

Brannmannskaper fra Tønsberg som kom til stedet, måtte avvente slokkingsarbeidet på grunn av skytingen og hensynet til brannmannskapenes sikkerhet.

Politiadvokat Mari Gjersøe i Vestfold politidistrikt sier til Dagbladet at politiet ikke ønsker å kommentere kritiske spørsmål fra den fornærmede kvinnen og hennes familie ennå. Hun bekrefter imidlertid at det var en nabo som ringte inn den første meldingen om lag klokka 17.

Mannen i 50-årene sitter i sentralarresten i Tønsberg. Lørdag formiddag ble han avhørt og siktelsen utvidet fra legemsfornærmelse under særdeles skjerpende omstendigheter til drapsforsøk.

– Etter avhør i formiddag, har vi besluttet å utvide siktelsen til drapsforsøk. Han har erkjent de faktiske forholdene, men straffskyld er noe som ikke er avklart, sa politijurist Harald Borgenvik til NTB lørdag.

Samtykker til varetekt

Mannen er ennå ikke siktet for brannen. Ifølge politiet bor han i nærområdet til den nedbrente gården.

Mannen ble framstilt for legevakt etter pågripelsen fredag kveld. Siden da har han sittet i arresten. Mannen blir trolig varetektsfengslet mandag.

– Siktede har ikke tatt stilling til straffskyld, men samtykker til varetekt, sier advokat Ole Tom Røed til NTB.