Tusenvis samlet på Tahrir-plassen

Tusenvis har overnattet på Tahrir-plassen for å være klar til søndagens demonstrasjon mot president Mursi. Foto: Manu Brabo/AP Photo/NTB scanpix Les mer Lukk

Store folkemengder fyller søndag morgen Tahrir-plassen i Kairo hvor det er varslet en demonstrasjon mot president Mohamed Mursi.

Søndag er det ett år siden Mursi ble innsatt som president i Egypt, og i løpet av natten samlet tusenvis av mennesker seg på Tahrir-plassen, klare for å demonstrere mot presidenten, skriver BBC.

Det har vært en spent stemning i landet de siste dagene, og minst åtte personer er blitt drept og flere såret i kamper mellom presidentens tilhengere og motstandere.

Storbritannia har oppfordret briter i landet til å unngå alle demonstrasjoner og store samlinger med mennesker, mens Frankrike har oppfordret sine landsmenn i Kairo til å ikke bevege seg utendørs med mindre det er nødvendig.

USA advarer amerikanere mot å reise til Egypt etter at en amerikaner ble drept i sammenstøt i byen Alexandria fredag. President Obama oppfordret fredag partene til å beherske seg og ikke ty til vold.