To skandinaver omkom i bussulykke i Tyrkia

Your browser doesn't support HTML5 video.

Overvåkningskamera viser bussulykken i Tyrkia Les mer Lukk

Åtte nordmenn ble lettere skadd i bussulykken i Tyrkia der en svensk gutt og en dansk kvinne mistet livet.

Bussen var på vei tilbake til Alanya fra en utflukt til Taurusfjellene da den veltet 17.30 fredag ettermiddag. Ifølge reisearrangøren Ving var 27 passasjerer fra alle tre skandinaviske land om bord.

– Det var åtte nordmenn blant dem, og de ble alle fraktet til sykehus med lettere skader, sier Marie-Anne Zachrisson i Ving til NTB lørdag formiddag.

En 15 år gammel svensk gutt og en 68 år gammel dansk kvinne mistet livet, ifølge Expressen og Ekstra Bladet.

I tillegg er tilstanden kritisk for en 23 år gammel svensk kvinne og alvorlig for ytterligere fem passasjerer, som har bruddskader og sår, sier lege Mehmet Atalay til Aftonbladet.

Støtte de rammede

– Tre av de åtte nordmennene ble utskrevet fra sykehuset i går, og vi tror noen av de fem som fortsatt er innlagt for observasjon blir skrevet ut i dag, sier Zachrisson.

Utenriksdepartementet bekrefter at det var nordmenn involvert i ulykken, og sier at de følger situasjonen gjennom ambassaden i Ankara.

– Vi står i kontakt med Ving og tyrkiske myndigheter og er klare til å bistå hvis det er nødvendig, sier pressevakt Frode O. Andersen i UD til NTB.

Vikarierende sjømannsprest ved den norske sjømannskirken i Alanya, Jakob Furuseth, sier til NTB at sjømannskirken er tilgjengelig for dem som trenger det. De har selv vært på sykehuset for å hjelpe de skandinaviske turistene.

Det svenske konsulatet har besøkt de som er skadd på sykehuset fredag, og en representant for det svenske generalkonsulatet i Istanbul reiser til Alanya lørdag morgen.

Sveriges honorære konsul i Alanya, Nir Sagir, sier at Tyrkias viseturistminister er på plass i byen for å ta seg av ulykken.

Se også:Her kollapser fotgjengerovergangen

Ukjent årsak

– Vi har folk på sykehuset som tar vare på de skadde. Vi vet ikke hva som var årsaken til ulykken. Det må politiet undersøke, sier Zachrisson.

Ulykken skjedde i et lyskryss midt i rushtiden. Tyrkiske medier melder om problemer med bremsene, og at bussen kan ha kjørt på rødt lys. Det skal ikke dreie seg om en kollisjon med noe annet kjøretøy.

En video viser bussen som kommer til syne i høy hastighet, velter i en sving og sklir inn i en stolpe.

TV-bilder viser bussen på siden i en trafikkert gate i byen, mens skadde fraktes bort på bårer. Flere personer skal også ha blitt klemt fast under bussen.

Passasjerene på bussen ble fraktet til tre ulike sykehus i byen.

Les også:de siste nyhetene fra Tyrkia