Siv Jensen vil lage egen regjeringsplan

Partileder Siv Jensen (Frp) sier at partiet ikke vil i regjering for enhver pris, og mener det er viktigere at partiet får gjennomslag for viktige politiske saker. Derfor vurderer partiet å lage en egen tiltaksplan som skal gjelde de første 100 dagene dersom partiet kommer i regjering ved høstens stortingsvalg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Les mer Lukk

Fremskrittspartiet vurderer å legge fram en egen plan med løfter for de første 100 dagene etter valget. Partileder Siv Jensen ønsker å vise velgerne at partiet setter makt bak konkrete krav, melder NRK.

Under partiets valgkampseminar som holdes i Kristiansand i helgen, skal partiet ta stilling til et eget regjeringsdokument med løfter for de 100 første dagene dersom de kommer i regjering.

Årsaken skal være at Høyre til stadighet avblåser Fremskrittspartiets politikk.

– Det er en interessant idé, rett og slett fordi det er en anledning til å konkretisere hva vi tror vi kan få gjennomført på kort tid. Hvis vi gjør det, så er vårt varemerke å være tydelige og konkrete, sier Jensen.

Partiet hadde samme plan ved stortingsvalget i 2009. Da lovet Frp å gjennomføre 101 tiltak på 100 dager dersom de kom i regjering. Noen av tiltakene som ble presentert, var blant annet å bruke ubegrenset med penger for å fjerne helsekøene, fjerne arveavgiften, stoppe all bompengeinnkreving, lukkede asylmottak og rettigheter til eldre.

Siv Jensen mener partiet likevel vil være tilpasningsdyktige i en samarbeidsregjering.

– Men for oss er politikken viktigst. Vi skal ikke i regjering for enhver pris, vi skal i regjering for å få gjennomslag for viktige politiske saker, og da er det viktig for oss å vise fram hva som er mulig å få til i regjering, så må velgerne gi partiene muskler, slik at vi kan forhandle i regjering, sier Jensen.